Așa o fi?

Așa o fi?

”Gata, după Portugalia scăpăm și Norvegia de fiare vechi” titram ”lovitura” din 2 decembrie! Atunci când dezvăluiam că, în cel mai scurt timp, Ministerul Apărării Naționale își va asuma și procedural achiziția a două noi escadrile de avioane F -16 second hand de la Armata Norvegiană. Astfel că imediat a sărit ca arsă radicalizata propagandă operativă plătită din ”fondurile de război” ale Direcției Generale de Informații a Armatei a generalului Hăpău. Și cu concediile asigurate de baza turistică a Comandamentului Logistic Întrunit al generalului Zisu…

Generalii Hăpău și Zisu nici nu știu ce îi așteaptă

Numai că, ghinion, după doar câteva zile ordinul pe unitate a fost schimbat exact ”pe invers”! Astfel că aceeași propagandă a trebuit să se ”înece” de această dată cu odele deșănțate aduse ”loviturii de maestru a noului ministru Vasile Dîncu”! Cel care a înaintat Parlamentului solicitarea de achiziție a două escadrile de avioane second – hand F-16 din Norvegia, așa după cum informam pe 2 decembrie! Iar generalii ”siamezi” Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu s-a dat peste cap ca toată opinia publică să fie bombardată cu reportaje elogioase despre ”prețul corect” pe care ”maestrul” Dîncu ar fi reușit să îl negocieze, chipurile în doar câteva ore de la instalarea sa la Ministerul Apărării Naționale. Iar de această dată, trebuie să o recunoaștem, Hăpău și Zisu s-au întrecut pe sine, așa cum nu au mai făcut-o de la grețoasele ploconeli din fața fostului vicepremier Gabriel Oprea.

”Profesorul” Dîncu nu îi va dezamăgi nici de această dată pe ”șahiștii” sistemului

Dacă de la ”analiștii” din rețeaua Radu Tudor ne așteptam oricum să își pună în cap ”poalele” elogiilor aduse ”noului Ciucă”, iată că Hăpău a reușit o performanță cu adevărat uluitoare. Astfel că până și Antenele și PRO TV au ”femătat” la unison de ”mândria națională” de a avea un ministru al Apărării care a reușit să cumpere ”rablele” din Norvegia la un preț mai mic decât cele din Portugalia! Fără ca nimeni să pomenească că avioanele lui Dîncu sunt mai ieftine decât avioanele lui Ciucă doar pentru că ”norvegienele” au 40 de ani vechime! 40 de ani!!! Ceea ce și explică prețul și mai mic pentru care un patron american tocmai ce a cumpărat alte 12 avioane din același lot. Dar care vor fi însă folosite strict pentru antrenamentele piloților începători… Pentru că în privat nimeni nu este atât de ”exaltat” încât să își închipuie că niște avioane care au fost fabricate în urmă cu 40 de ani chiar vor băga groaza în teribila Armată rusă, cu toate rachetele sale hipersonice! Numai că, pe pariu că ”updatarea” și mentenanța unor avioane vechi de 40 de ani va costa cel puțin cât prețul lor de achiziție…?

”SRI preia DGIA! Hăpău, executat”!

Acesta este avertismentul ”loviturii” din 23 noiembrie! Cel care uite că a băgat spaima în generalul Hăpău într-un asemenea hal, încât acesta a dat iama și în cele mai secretizate fonduri operative ale DGIA, doar pentru a opri ceea ce însă oricum nu mai poate fi oprit! Pentru că Dîncu nu a venit la Ministerul Apărării Naționale de capul lui! Mai ales că, doar cu o seară înainte de anunțarea formulei finale a Guvernului Ciucă – Ciolacu, titularul de la Apărare era Sorin Grindeanu. În timp ce ”domn profesor” se mulțumise deja și cu Cultura… Numai că adevărații băieți deștepți ai sistemului au decis că, gata, a venit vremea să se pună capăt procesului de ”implozie” a Direcției Generale de Informații a Armatei.

Ciucă și Iohannis au predat Armata

Fostă structură militară de elită, ajunsă însă între timp doar ”pușculița” celor din ”Frăția Intendenței”, în frunte cu generalii Gherghe, Negrea și Zisu. Astfel că ”managementul” militar al DGIA va fi preluat, fără niciun fel de tam-tam mediatic, de SRI. Desigur, prin intermediul ”pădurarilor” acoperiți care urmează să fie detașați mult mai curând decât se așteaptă unii pe funcțiile operative cheie ale Informațiilor Militare. Noul tratat de coabitare dintre principalele două servicii secrete românești prevăzând și întoarcerea la DGIA, pentru a asigura reactivarea Contrainformațiilor Militare, a ofițerilor cu statut de ”funcționari speciali” care fuseseră nevoiți să se refugieze la alte structuri externe în timpul mandatului generalului Hăpău.

”Happy”, ai numărul lui Dragnea…?

Ceea ce nu pricepe însă generalul Hăpău – pe riscul lui, ce este drept! – este că aproape că nu mai există nu doar în clasa politică, dar chiar și în ”zona gri” a sistemului un ”bătrân combinator” ca Vasile Dîncu! Iar dacă încă șeful DGIA mai are îndoieli cu privire la ”expertiza” în domeniu a ”profesorului” Dîncu, atunci poate ar fi bine să facă rost de numărul de telefon al lui Liviu Dragnea, dacă nu îl mai are… Sau al premierului tehnocrat Dacian Cioloș… Saua l celui pesedist, Viorel Ponta… Sau al ”fratelui” Ioan Rus… Sau al tuturor celorlalți parteneri de ”combinații politice” ai lui Vasile Dîncu. Tuturor acestora fiindu-le în cele din urmă fatal ”sărutul de Iuda” al celui care iată însă, că, în schimb, a rămas tot în picioare. Și încă ministru al Apărării!

Nu aveam destule F-16 la sol… Mai luăm 32!

Având astfel la dispoziție inclusiv bugetul uriaș destinat înzestrării Armatei, predat ”la cheie” de generalul premier Nicolae Ionel Ciucă. Și asta după ce, așa după cum dezvăluiam pe 16 martie, ”Combinatorul Dîncu toarnă tot în Dosarul nr. 163/P/2015”! Exact după ce scăpase, din nou ”la mustață”, de dosarul ”geamăn” nr. 531/P/2015. Numai că ”spovedania” lui Dîncu a fost atât de convingătoare și în Dosarul ”Volga Neagră”, încât acesta a beneficiat din nou de o ”reevaluare” in extremis. Și care i-a permis primirea avizului necesar pentru a obține conducerea Ministerului Apărării Naționale și inclusiv accesul la cele mai secret informații ale sistemului național de siguranță. Astfel că, dacă generalii Hăpău și Zisu își închipuie că îl vor putea ”cumpăra” și pe noul ministru al Apărării se înșeală amarnic. Ci nu pentru că Dîncu nu le-ar accepta cadoul de bun venit al unei campanii mediatice favorabile. Numai că, ghinion, ”atenția” primită nu îl va împiedica absolut deloc să îi execute apoi, atunci când dinamica operativă o va impune, cu același rânjet pe sub mustață… Pentru că, nu este așa, ”maurul” Dîncu își face întotdeauna datoria față de sistem… SURSA: National.ro/Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...