Așa o fi?

Așa o fi?

Reportajeisback : Iata se mai întâmplă cu imobiliarele. Direct de la sursa, real și fără fumigene.
_____________
"Toți agentii se plâng ca nu se tranzacționează. După război s-a mai dezmorțit în luna mai și a amorțit înapoi în luna iunie pentru ca lumea e fugita în concediu.
Așadar scădere mare pe toate agențiile din tara. Facem eforturi sa păstrăm moralul tuturor oamenilor și partenerilor.
Cumpărătorii sunt zilele astea în general oameni de afaceri cu business propriu sau functii publice (bugetari). Majoritatea fondurilor vin din afară (casa vândută în alta tara și relocare în RO). La valori mai mici, sub 100k, vorbim de economii proprii din bani câștigați tot prin Europa.
Se negociază intre 10 si 20%, si se începe ofertarea cu pana la 30% mai puțin. Dacă insisti iti dau câteva exemple de săptămâna aceasta:
- Despre marjele de negociere. Casa de la 1.6m s-a dat la 1.35m (oferta initiala 1.2m), alta de la 225k la 190k (oferta inițială 160k), apartament de la 77500 dat la 70500k (oferta inițială 62 sau 63k)
Cel mai mult se cauta și se vând apartamente cu 2 camere. Personal ma mai implic doar când am tranzacții mai valoroase pe case/penthouseuri scumpe. La case, cel mai des, vânzatorii sunt oamenii care au ajuns în rahat și vor ceva mai mic și oamenii care au făcut o casa prea mare sa locuiască 3 generații și au rămas doar ei doi, copii plecând din tara.
Într-o întâlnire recenta cu ăștia de la imobiliare.ro se plangeau ca sunt grav pe scădere. Ma refer la numărul de contacte și zilele astea când a apărut raportul aproape toate cifrele sunt pe plus. Seamănă prea bine cu 2008 unde la noi băteau tobele ca ce bine ne merge, ca pe noi nu ne atinge criza pentru ca în 2009 sa se ducă totul în cap.
În piață se vehiculează tot felul de zvonuri legat de TVA la tranzacțiile peste 120k, mulți vor sa crească nivelul comisioanelor. Eu cred ca va fi un fel de stagflatie."


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...