Așa o fi?

Așa o fi?

Armata ucraineană a făcut o greșeală gravă pe front, în urma căreia soldații ruși au reușit să înainteze și să își treacă în palmares noi cuceriri

O gafă a trupelor ucrainene pare să fi permis forțelor rusești să avanseze și să captureze părți mari dintr-un sat fără a se opune.

Astfel, trupele rusești au reușit să cucerească cea mai mare parte din Ocheretyne, la nord-vest de Avdiivka, în estul Ucrainei, după o aparentă eroare de rotație care a implicat Brigada mecanizată de elită 47 și Brigada mecanizată 115 a Ucrainei.

Brigada 47 Mecanizată trebuia să fie înlocuită de Brigada 115 de-a lungul liniei frontului, chiar la est de Ocheretyne.

Brigada 115 spune că acuzațiile „nu sunt adevărate”

Dar în timp ce 47-a se retrăgea, Brigada 30 de pușcași motorizați a Rusiei a atacat, profitând de un gol lăsat de sosirea în așteptare a 115-a, notează Business Insider .

Comandantul Brigăzii 47, Mykola Melnyk, celebru pentru că și-a pierdut un picior în timpul ofensivei de vară, a scris pe Facebook: „Avansarea drastică a rușilor a devenit posibilă pentru că anumite unități și-au tras-o pur și simplu.

„Sper că vor fi recalificate ca trupe de asalt”, a adăugat el.

Vadym Chornyy, un purtător de cuvânt al Brigăzii 115, a declarat pentru Financial Times că acuzațiile „nu sunt adevărate”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă