ASALT total! Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării judiciare față de procurorii Kovesi, Iacob și Popovici

ASALT total! Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării judiciare față de procurorii Kovesi, Iacob și Popovici

E asalt total, oameni buni! Inspectia Judiciara a anuntat ca a dispus inceperea cercetarii judiciare fata de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA, si Gheorghe Popovici, procuror sef sectie DNA, dupa plangerile facute de procurorii revocati Iorga Moraru si Doru Tulus.

"Apreciind ca exista indiciile savarsirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA, si Gheorghe Popovici, procuror sef sectie la DNA", se arata intr-un raspuns al Inspectiei Judiciare, la cererea site-ului luju.ro.

Pe 29 iunie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pe motiv ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate, a aratat procurorul sef al DNA.

De asemenea, Kovesi a cerut si revocarea din functia de procuror DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Pe 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

In 14 septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a respins contestatiile formulate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga impotriva deciziei de revocare a acestora din functiile de procurori in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

In schimb, CSM a admis contestatia Mihaielei Moraru Iorga fata de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta sa isi continue activitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...