Asasinarea ''creierului'' programului nuclear iranian: Hassan Rouhani susţine că Iranul va răspunde "la momentul potrivit"

Asasinarea ''creierului'' programului nuclear iranian: Hassan Rouhani susţine că Iranul va răspunde "la momentul potrivit"

Iranul va răspunde "la momentul potrivit" pentru uciderea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs televizat de sâmbătă, acuzând Israelul că încearcă să creeze "haos" prin acest asasinat, relatează Reuters şi AFP.

Într-un comunicat postat anterior pe site-ul său oficial, Hassan Rouhani a acuzat Israelul de comiterea acestui asasinat.

"Poporul nostru este prea inteligent pentru a cădea în capcana conspiraţiei puse la cale de regimul sionist. Ei vor să creeze haos dar trebuie să ştie că i-am demascat şi că nu vor reuşi", a spus Rouhani într-un discurs televizat.

"Duşmanii Iranului trebuie să ştie că curajul poporului şi a responsabililor iranieni este atât de mare, că acest act criminal nu va rămâne fără consecinţe", a avertizat Hassan Rouhani la televiziune, cu prilejul reuniunii săptămânale consacrate luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

"La momentul potrivit, ei vor răspunde la această crimă", a afirmat el.

Mohsen Fakhrizadeh, de 59 de ani, a murit în urma rănilor suferite după atacul comis asupra maşinii sale cu un vehicul încărcat cu explozibili şi a tirurilor atacatorilor, cărora le-au răspuns gărzile sale de corp, a anunţat vineri Ministerul Apărării, precizând că omul de ştiinţă era şeful departamentului de cercetare şi inovare a ministerului.

"Acest asasinat barbar arată că duşmanii noştri trăiesc săptămâni dificile în cursul cărora simt (...) presiunea lor slăbind, situaţia mondială schimbându-se", a mai spus Rouhani. Duşmanii Iranului "vor să profite la maximum (...) de aceste câteva săptămâni" la modul la care "să creeze o situaţie nesigură în regiune", a adăugat el, fără a furniza alte detalii.

Acest asasinat intervine cu mai puţin de două luni înainte de învestirea democratului Joe Bide la preşedinţia SUA.

El încearcă să schimbe poziţia SUA faţă de Iran după cei patru ani de preşedinţie a lui Donald Trump, care a restras în 2018 ţara din acordul nuclear privind programul nuclear iranian semnat trei ani mai devreme. SUA, în cadrul politicii lor de "presiune maximală", au reintrodus apoi şi înăsprit sancţiunile împotriva Iranului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...