Asasinarea lui Kim Jong-Nam: Malaezia l-a convocat pe ambasadorul nord-coreean

Asasinarea lui Kim Jong-Nam: Malaezia l-a convocat pe ambasadorul nord-coreean

Malaezia l-a convocat luni pe ambasadorul Coreii de Nord la Kuala Lumpur și l-a rechemat pe al său de la Phenian, pe fondul tensiunilor după asasinarea fratelui vitreg în exil al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a anunțat Ministerul de Externe, citat de AFP.

"Ministerul a insistat asupra faptului că decesul a avut loc pe teritoriul Malaeziei în condiții misterioase și, prin urmare, este responsabilitatea statului malaezian să efectueze o anchetă pentru a stabili cauza morții" lui Kim Jong-Nam, a precizat ministerul într-un comunicat dat publicității după întrevederea cu ambasadorul nord-coreean.

Secretarul general adjunct malaezian pentru afaceri bilaterale, Raja Nushirwan Zainal Abidin, a discutat la sediul ministerului, luni dimineață, cu ambasadorul Kang Chol, a precizat documentul.

Kang Chol a acuzat săptămâna trecută Malaezia că se asociază "forțelor ostile" Coreii de Nord, după ce Seulul a afirmat că asasinatul de pe aeroportul de la Kuala Lumpur a fost pus la cale de Phenian.

Malaezia consideră că acuzația adusă de Coreea de Nord este "fără fundament", a subliniat ministerul în comunicat, adăugând că autoritățile de la Kuala Lumpur iau "foarte în serios orice tentativă nejustificată de a păta reputația" țării.

În plus, "ambasadorul malaezian la Phenian a fost rechemat la Kuala Lumpur pentru consultări", a adăugat textul.

Fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il, Kim Jong-Nam, 45 de ani, a fost atacat la 13 februarie de două femei care l-ar fi stropit pe față cu un lichid la aeroportul internațional din Kuala Lumpur, unde trebuia să se îmbarce pentru Macao. El a decedat în timp ce era transportat la spital.

Anchetatorii caută patru cetățeni nord-coreeni cu vârste între 33 și 57 de ani care au fugit toți din Malaezia în ziua asasinatului, iar un altul a fost arestat sâmbătă, potrivit poliției malaeziene.

Pe de altă parte, o femeie aflată în posesia unui pașaport vietnamez, alta cu un pașaport indonezian, precum și partenerul acesteia, un malaezian, au fost, de asemenea, reținuți în cadrul acestui asasinat demn de un roman de spionaj.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…