Asta e bună de banc!/Matematica lui Șoigu: Ucraina a pierdut „în jur de 100.000 de oameni”, Rusia a pierdut „5.937 de oameni”, deci Rusia trebuie să mobilizeze 300.000 de oameni

Asta e bună de banc!/Matematica lui Șoigu: Ucraina a pierdut „în jur de 100.000 de oameni”, Rusia a pierdut „5.937 de oameni”, deci Rusia trebuie să mobilizeze 300.000 de oameni

Anunțul făcut miercuri dimineața de ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu că Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști la scurt timp după ce Vladimir Putin ordonat mobilizarea parțială a atras atenția asupra aritmeticii amuzante folosite de Moscova.

Vladimir Putin alaturi de Serghei Soigu si generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major RusFoto: Kremlin Pool / Alamy / Profimedia Images

Într-un discurs susținut imediat după președintele Putin, Șoigu a vorbit pentru prima dată în ultima jumătate de an și despre pierderile suferite de forțele armate rusești în Ucraina, afirmând că acestea ar fi pierdut 5.937 de oameni în cursul războiului.

„Niște matematică de dimineață cu ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu: Ucraina a pierdut 'în jur de 100.000 de oameni', Rusia a pierdut '5.937 de oameni', deci Rusia trebuie să mobilizeze 300.000 de oameni”, notează jurnalistul britanic Francis Scarr pe pagina sa de Twitter, citând o postare făcută de Ilia Șepelin, un fost jurnalist al postului de televiziune rusesc TV Rain.

Considerat ultimul canal TV independent din Rusia, TV Rain, cunoscut și sub denumirea de Dozhd TV, a fost blocat de autoritățile ruse în data de 1 martie, la o săptămână după ce Vladimir Putin a declanșat „operațiunea militară specială” împotriva Ucrainei.

Ce a spus Vladimir Putin în discursul în care a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Liderul de la Kremlin a amenințat Occidentul că nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear” pe care a susținut că îl practică liderii principalelor țări membre ale NATO, acuzând Occidentul că vrea să distrugă Rusia și că a transformat ucrainenii în „carne de tun”.

„Au încurajat bandele de teroriști internaționali, au avansat infrastructura ofensivă a NATO în apropierea granițelor noastre. Au făcut din rusofobie totală arma lor, inclusiv timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pentru care pregăteau un cap de pod anti-rus, iar poporul ucrainean a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră, declanșându-l încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea care a apărut în Ucraina în urma unei lovituri de stat”, a spus președintele rus.

Totodată, Vladimir Putin și-a exprimat susținerea față referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze pentru unirea cu Rusia.

Președintele rus a susținut că scopul său este „eliberarea” Donbas, Herson și Zaporijie de „neonaziști” susținând că majoritatea oamenilor din aceaste regiuni nu vor să se întoarcă la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…