Asta e de DNA! Cum a ajuns baronul Arsene, „fratele” lui Dragnea, să controleze la propriu o parte din avuția României! Acum a ajuns negociatorul lui Dăncilă în relația cu șefii ALDE din teritoriu

Asta e de DNA! Cum a ajuns baronul Arsene, „fratele” lui Dragnea, să controleze la propriu o parte din avuția României! Acum a ajuns negociatorul lui Dăncilă în relația cu șefii ALDE din teritoriu

Asta e de DNA! Cum a ajuns baronul Arsene, „fratele” lui Dragnea, să controleze la propriu o parte din avuția României! Acum a ajuns negociatorul lui Dăncilă în relația cu șefii ALDE din teritoriu.

Afacerea cu materiale de construcții pentru drumuri și infrastructură civilă este controlată de o grupare din regiunea Moldovei apropiată de baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene și de șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Gigi Dragomir, au declarat pentru  G4Media.ro surse din cadrul Agenției.

Din informațiile puse la dispoziție de sursele citate, o serie de firme controlate sau apropiate de Ginel Vlăsie, considerat săgeata lui Arsene, au câștigat mai multe licențe pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.

Agenția pentru Resurse Minerale gestionează acordarea acestor licențe. Șeful agenției minerale ne-a transmis că nu este nimic adevărat și că fiecare licență se acordă în baza unui dosar solid.

Cel mai fidel baron local al lui Liviu Dragnea, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, ar fi ajuns să controleze o bună parte din activitatea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, așa cum au precizat surse din agenție pentru G4media. Asta pentru că Baronul de Neamț l-a impus în fruntea instituției pe Gigi Dragomir.

Contactat de G4Media.ro, Dragomir nu e negat că l-ar cunoaște pe Ionel Arsene, dar a adăugat: ”multă lume îl cunoaște pe domnul Arsene, asta nu înseamnă nimic altceva”.

Pe lângă licențele de explorare și exploatare a zacămintelor petroliere și de metale prețioase, instituția este decisivă pentru companiile de construcții. Asta pentru că Agenției Naționale pentru Resurse Minerale acordă licențele de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră și nisip, materiale fără de care stațiile de betoane nu pot funcționa.

Așa se facă că în ultimii ani, firme de construcție din Neamț au obținut tot mai multe licențe pentru a exploata cariere pe râurile din Moldova. ”Nu s-a acordat nicio licență fără să existe un dosar puternic. Toate licențele acordate de Agenție au fost acordate corect, vă asigur de asta. Este Corpul de Control în verificări și nu s-au descoperit probleme. Totul este în regulă”, ne-a declarat Gigi Dragomir. Acesta a ținută să mai adauge că informațiile care susțin că ar favoriza anumite firme sunt doar ”răutăți”.

Personajul Arsene

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, aflat în cercul intim de putere al fostului lider PSD, Liviu Dragnea, l-a impus în guvern pe Dănuț Andrușcă la Ministerul Economiei, între timp schimbat din funcție, și pe Gigi Dragomir la Agenția pentru Resurse Minerale.

Controlul asupra Agenției și l-a extins, potrivit surselor G4Media.ro , prin promovarea unor oameni din Piatra Neamț în poziții cheie din Agenție. Directoarea economică, Carmen Tănase, Doinița Isache, la biroul juridic, provin din județul Neamț, Nicoleta Husaru, fost purtător de cuvânt al CJ Neamț a fost pentru câteva luni consilier.

După plecarea lui Andrușcă din Guvern, o serie de consilieri ai fostului ministru au fost preluați la Agenție

Firmele. Mai multe firme controlate direct sau având legături cu Ginel Vlăsie și gruparea Arsene câștigă licențe importante de exploatare a balastierelor. Acestea sunt: Aqua Park din satul Slobozia, județul Neamț, Mavgo Holding, Astral Trading SRL din Piatra Neamț, Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamț și Pro Invest din Piatra Neamț.

Aqua Park din satul Slobozia, județul Neamț

Gheorghe Vlasie, cunoscut sub apelativul de Ginel, este acționarul unic al societății specializate în lucrări de construcție. Firma a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 84 milioane de lei și un profit net de peste 15 milioane de lei.

Ginel Vlasie ar fi cumătru cu Ionel Arsene, așa cum ne-au precizat surse care i-ar cunoaște pe cei doi.

Afacerile companiei lui Gheorghe Vasile s-au multiplicat rapid în ultimii trei ani. Administratorul firmei este Roxana Alexe.

Firma extrage pietriș din balastiere situate în:

– albia minoră a râului Bistrița, comuna Săvineşti din județul Neamț
– albia minoră a râului Bistricioara, localitatea Ceahlău din județul Neamț
– albia minoră râului Siret din judeţul Bacău, mai precis din comuna Radomireşti
– extragerea argilei și a caolinului în comuna Buhoci, județul Bacău

Societatea are o stație de betoane în comuna Taşca.

Cele mai importante contracte publice obține de Mavgo Holding în 2018 au fost pentru lucrări de drumuri în:

comuna Hangu (județul Neamț) – de 6,6 milioane de lei, comuna Negrești (județul Neamț) – de 3,7 de milioane de lei, comuna Borca (județul Neamț) – de aproape 5 milioane de lei, comuna Letea Veche (județul Bacău) – de 4,3 milioane de lei, comuna Tămași (județul Bacău) – de 4 milioane de lei, comuna Borlești (județul Neamț) – de 3,4 milioane de lei, comuna Dobreni (județul Neamț) – 6,1 milioane de lei, comuna Drăgănești (județul Neamț) – 5,7 milioane de lei, comuna Rediu (județul Neamț ) – 8,5 milioane de lei, comuna Cândești (județul Neamț) – 4,5 milioane de lei.

Mavgo Holding SRL din Piatra Neamț

Societatea are un singur acționar, este vorba de Dumitru Florin Pavel, așa cum reiese din datele obținute cu ajutorul platformei termene.ro (termene.ro link). Mavgo a fost înființată în anul 2015 de Valentin Gheorghe Tănase (50% părți sociale), cumnatului fiului ex – deputatului Ioan Munteanu, și Dumitru Florin Pavel (50% părți sociale).

Mavgo Holding are autorizații pentru a deschide o carieră/balastieră de pietriș și nisip în perimetrul Săvinești amonte 1, pe albia minoră a râului Bistrița, între comunele Dumbrava Roșie și Piatra Șoimului, extravilan

25 de milioane de lei a fost cifra de afaceri raportată de această societate în ultimul an.

Legătura între Aqua Park și Mavgo Holding

Publicația atacul.ro a descoperit un contract care ar face legătura între cele două compani. Este vorba de contractul pentru „amenajare râuului Cracău în satul Slobozia, oraș Roznov”, înțelegere contractuală în valoare de 42 de milioane de lei, fără TVA, încheiat în 2018. ”O parte dintre lucrări au fost subcontractante de Aqua Parc SRL unor societăți comerciale apropiate.

În cazul celui de-al doilea contract, în valoare de 7 milioane de lei, se spune clar că nu este posibilă subcontractarea. În aceste condiții, punem prezența muncitorilor îmbrăcați în salopete de la Mavgo Holding SRL pe șantierul de la Bacău pe seama bunelor relații de pe care patronul de la Aqua Parc le are cu cel de la Mavgo Holding. De fapt, Mavgo Holding este controlată tot de Ginel, cumătrul lui Arsene”, scria publicația Atacul.ro în aprilie 2019.

Pro Invest din Piatra Neamț

Are o cifră de afaceri de 1,8 milioane de lei pe ultimul an fiscal și este în insolvență. Gheorghe Valentin Tănase este acționarul unic al societății care este în insolvență. El a fost și cel care a înființa Mavgo Holding.

Firma are dept de exploatare / minerit în localitatea Girov, județul Neamț, în albia minoră a râului Cracău, în perimetrul denumit ”Doina”, situat în extravilanul comunei Girov.

Astral Trading srl din Piatra Neamț

Firma a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, societatea fiind specializată în extracția pietrișului. Acționar unic al srl-ului este Valer Apintei.

Compania are autorizații de exploatare agregatelor minerale în perimetrul Soci, curs de apă râu Moldova, în comuna Miroslovești, județul Iași, așa cum reiese din datele obținute de G4Media.ro de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Societatea deține cel mai mare perimetru de exploatare de pe Râul Moldova, aproape 12,8 hectare.

Din firmă a mai făcut parte și Gheorghe Asmarandei, un afacerist controversat din Piatra Neamț implicat în mai multe dosare penale. Asmarandei ar fi un cunoscut al lui Ionel Arsene, baronul de Neamț.

Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamț

112 milioane de lei cifra de afaceri a societății din județul controlat de Arsene, cu obiect de activitate principal în lucrări de construcție. Dan Amurăriței este acționarul și administratorul societății.

Societatea are următoarele punct de exploatare a produselor minerale:
în localitatea Ion Creangă din județul Neamț, în albia minoră a râului Siret: în suprafaţă de 55.216 mp – perimetrul denumit “Hârlești amonte 2”, aflat în extravilanul comunelor Icușești şi Ion Creangă pe ,malul drept râu al Siretului
în comuna Tupilaţi din județul Neamț, în albia minoră a râului Moldova: pe o suprafaţă de 52.071 mp în perimetrul denumit “Tupilați aval pod”, aflat în extravilanul comunei Tupilaţi
în localitatea Horia din județul Neamț, în albie minoră a răului Siret: pe o suprafaţă de 36000 mp în perimetrul denumit Basta amonte, situat între comunele Horia și Ion Creangă
în localitatea Icuşeşti din județul Neamț, în albia minoră a răului Siret: în suprafaţă de 85.000 mp
în localitatea Horia din județul Neamț, în albia minoră a râului Moldova, în perimetrul denumit Cordun – Horia

Afacerea de la Iași. Tot prin intermediul lui Ginel Vlăsie, gruparea controlată de Ionel Arsene ar fi încercat preluarea licenței de exploatare a balastierei Cristești Drăgușeni, din Iași. Licența era deținută de firma Ami Turing SRL.

Ziarul de Iași a dezvăluit pe 21 august că omul de afaceri Marian Iacomi (Ami Turing SRL) a împrumutat peste un milion de euro pentru a pune pe picioare balastiera Cristeşti, făcând inclusiv zeci de angajări, de un an el nu-şi poate porni afacerea, care ar aduce bani frumoşi şi la bugetul de stat, din cauză că, din zecile de semnături necesare, s-a poticnit la cea mai importantă.

Potrivit sursei citate, șeful Agenției pentru Resurse Minerale, Gigi Dragomir, susținut de Ionel Arsene, ar refuza să semneze de mai bine de un an.

Ziarul de Iași mai notează că ”balastiera se află în scripte în judeţul Neamţ, la graniţa cu Iaşul, şi toţi din această branşă sunt la curent cu faptul că Neamţul este fieful lui Ionel Arsene, şef al Consiliului Judeţean de aici, fost vicepreşe­dinte al partidului şi un apropiat al lui Liviu Dragnea.

De altfel, prin mâinile lui Arsene, ca şef al CJ Neamţ, trec toate deciziile instituţiilor din judeţ, şi, indirect, tot acesta aprobă ce se în­tâmplă în curtea ANRM, unde şef este unul din „locotenenţii“ săi: şeful ANRM, Gigi Drago­mir, un fost comerciant de carne fără nicio experienţă în domeniul în care a devenit important director.”

 
 
 


Ionel Arsene și Ginel Vlăsie



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență