Asta e de DNA! Firea, te-au prins ăștia cu mâța-n sac! Amănunte INCENDIARE!

Asta e de DNA! Firea, te-au prins ăștia cu mâța-n sac! Amănunte INCENDIARE!

Asta e de DNA! Firea, te-au prins ăștia cu mâța-n sac! Primăria cumpără o clădire pe Lipscani, cu 5,2 milioane euro, de la o angajată RA-APPS! Imobilul nu-i în declarația de avere a acesteia. Primăria Bucureștiului, condusă de primarul Gabriela Firea, intenționează să plătească unei familii 5,2 milioane de euro pentru o clădire aflată pe strada Lipscani, în Centrul Istoric. În urmă cu un an, familia Cristea cerea o sumă situată sub cinci milioane de euro pentru vânzarea imobilului, dezvăluie  Cetățeanul.net.

Curios, familia respectivă, formată din angajați la instituții publice, nu a trecut clădirea de milioane de euro în declarația de avere. Soțul încearcă să explice neregulaă prin faptul că nu a vrut să-i spună soției de casă pentru a-i face o surpriză, dar documentele descoperite de noi îl contrazic!

Luna trecută, consilierii generali ai Capitalei au fost de acord cu proiectul susținut de primarul Bucureștiul, Gabriela Firea, prin care municipalitatea cheltuie 5,2 milioane de euro pentru achiziționarea unei clădiri pe strada Lipscani. Este vorba de o clădire cu o suprafață utile de peste 1300 metri pătrați și un teren de de peste 450 de metri pătrați (mp), imobil cu două etaje, situat în Centrul Vechi al Capitalei.

În 2017, clădirea de pe Liscani era mai ieftină cu 200.000 de euro

Conform votului dat de consilierii generali pe 22 februarie, Gabriela Firea poate achiziţiona clădirea monument istoric din centrul Bucureştiului. Primăria şi-a exprimat dreptul de preemţiune în achiziţia imobilului de pe strada Lipscani nr. 26, iar proprietarii cer 5,2 milioane de euro. „Nu am făcut niciun fel de dezbatere, am primit documentația și am aprobat-o «ca primarii». Ni s-a spus că este totul legal!”, a mărturisit, pentru Cetățeanul.net, un membru al Comisiei de cultură

În toamna anului trecut, imobilul a fost scos la vânzare la un preţ de sub 5 milioane de euro. Gabriela Firea va numi o comisie de negociere a valorii de achiziţie, iar banii necesari pentru cumpărare vor fi prevăzuţi în bugetul local al Bucureştiului.

Luna trecută, Primăria a fost înştiinţată că proprietarii clădirii doresc vânzarea acesteia. Imobilul este inclus în lista monumentelor istorice şi datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Directorul RA-APPS Veronica Cristea nu a trecut super-imobilul în declarația de avere

Proprietarii, Marius-Viorel şi Veronica-Elena Cristea şi Adrian Rafael Gheorghe. Ei vor incasa 5,2 milioane de euro sau o altă sumă care va fi „negociată” cu PMB.

Marius Viorel Cristea lucrează la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, iar soția ocupă o funcție de conducere la RA-APPS, sucursala Triumf. Astfel, Veronica Elena Cristea a fost nevoită anul trecut să completeze o declarație de avere.

Din acest document nu reiese că familia Cristea are în posesie imobilul de pe strada Lipscani pentru care se pregătește să ia 5,2 milioane de euro de la Gabriela Firea, bani proveniți din bugetul Capitalei.

Astfel, conform declarației de avere, familia Cristea are doar un teren situat în comuna Brigadiru, de 500 de mp. În rest, Veronica Cristea nu a mai declarat nici măcar o locuință proprie și nici economii bancare sau credite, împrumuturi.

Familie se bucură doar de venituri anuale de 280.000 de lei, în jur de 65.000 de euro.

Explicația fantezistă a soțului: „i-a ascuns” cinci ani clădirea ca sa-i facă o supriză în 2017

Contactat telefonic de Cetățeanul.net , Marius Cristea a recunosc că nu este vorba de o coincidență de nume. El a declarat serios, încercând să creadă în ceea ce spune, că soția sa nu a trecut clădirea în declarația de avere pentru că nu a știu de ea. El a spus că i-a ascns nevestei decizia de a cumpăra imobilul în 2012 pentru a-i face o surpriză. A spus că a avut chiar un scandal monstru anul trecut, când acesta i-ar fi spus în sfârșit că îi face cadou o clădire de 5,2 milioane de euro. Afirmațiile lui Mariu Cristea nu se prea potrivesc, însă, cu alte date oficiale!

Dialog cu Marius Cristea

Reporter Cetățeanul.net: Bună ziua, domnul Cristea?

Marius Cristea: Da.

– Voiam să vă întreb dacă dumneavoastră lucrați la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare

– Da.

– Și soția lucreaza la RA-APPS?

– Da.

– De ce v-am sunat!? Am văzut un anunț din septembrie 2017, tot pentru Lipscani 26, la 4,9 milioane de euro.

– 4,99, practic cinci milioane de euro.

– Chestie de marketing. Și, ați finalizat negocierile?

– Nu, nu le-am finalizat. Ne-am dus la 5,2 milioane pentru că noi a mai băgat niște bani și am mai avut o ofertă din Austria de la un rus.

– Și oferă mai mult?

– Noi ne-am dus la Primărie pentru că atât aveam ofertă și Primăria ne-a făcut o ofertă. Noi ne-am la Primărie pentru că avem o clădire monument istoric și ești obligat să te duci la ei.

– Am văzut că Ministerul Culturii nu și-a exercitat dreptul de preemțiune, dar și l-a exercitat Primăria.

– Da, am rămas surprinși că nu ne așteptam. Și am avut așa o temere că ne-a încurcat, că nu mai putem face afacerea. Nu știam și nici acum nu știm să nu ne fi încurcat Primăria. Că aștia de la Primărie spun că vor și apoi că nu vor. Nu m-a sunat nimeni de la Primărie, nu avut nicio negociere…

– Nu v-au sunat încă? Că am vorbit cu cineva din Comsia de Cultură…

–  Ah, am fost sunat, mi s-a spus că s-a aprobat, ne-au cerut chestiile tehnice, dar la negociere nu am fost.

– Am văzut că soția este director la sucursala Triumf la RA-APPS.

– Nu este director, este șef de serviciu.

– Din declarația sa de avere am văzut că lucrați la Fondul de Garantare. Și mai este o problemă, din această declarație de avere nu am văzut această clădire.

– Păi, soția mea nu a știut mult timp, pentru că eu când am cumpărat această clădire nu am fost cu ea, nu am cumpărat-o cu ea. Am cumprat-o singur, am vrut să-i fac o surpriză. Pentru că la cumpărare când cumperi nu esști obligat să te duci cu soția. Într-un final i-am spus, chiar anul ăsta… nu, la finalul anului trecut. Nu mai stiu exact.

– Când ați cumpărat clădirea?

– Am cumpărat-o de mult. În 2012, 2013, nici nu mai știu exact…

– Și ați ținut-o secret față de soție atâția ani?!

– Da, da, da

Deși Veronica Cristea s-a judecat ani de zile pentru casa de pe Lipscani, directorul RA-APPS nu a „știut” că e proprietarul imobilului de 5,2 milioane de euro!

Afirmațiile lui Marius Cristea ni se par puțin credibile – ne referim la faptul că soția sa Veronica Elena Cristea nu a știut că soțul său a cumpărat clădirea de 5 milioane de euro, al cărei proprietari sunt, alătuiri de Gheorghe Adrian Rafael. Spunem aceasta deoarece Veronica Cristea a fost citată, ani de-a rândul în procesele intentate, pentru imobil, de către SC Compania de librării București SA. Ultima dată, Veronica Cristea a fost citată de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 6 octombrie 2016, cu numai șapte luni înainte ca directorul RA-APPS să semneze declarația de avere în care „a uitat” de clădirea de milioane de euro (vezi foto)! Este un mister ce trebuie lămurit, cu siguranță, de Agenția Națională de Integritate!

Chiar presupunând prin absurd că Veronica Elena Cristea nu a știut că este reclamată în mai dosarele judecate la Tribunalul București, Curtea de Apel sau Înalta Curte de Casație și Justiție, ea era obligată să facă o declarație de avere rectificativă deîndată ce soțul „îi dezvăluia” că sunt proprietarii unei clădiri de 5 milioane de euro! Faprul că nu a făcut-o este de natură să ridice și alte suspiciuni.

Veronica Cristea nu a putut fi contactată pentru a-și exprima punctul de vedere!

Imobilul va deveni sediul Teatrului Foarte Mic

Primăria a decis să-şi exercite dreptul de preempţiune şi să transforme clădirea în spaţiu cultural pentru Teatrul Dramaturgilor/Teatrul Foarte Mic, se mai arată în documentul citat. Clădirea are o suprafaţă construită de circa 2.500 de mp şi trei etaje.

„Comisia a evaluat valoarea istorică a acestui imobil, a luat în considerare faptul ca în Municipiul Bucureşti funcţionează 26 de instituţii publice de interes local, unele dintre acestea având reale probleme în desfăşurarea activităţii funcţionale şi că traversăm o perioadă în care creşterea şi diversificarea ofertei şi consumului cultural, cu accent pe diversitatea culturală şi efectele sale asupra dezvoltării economice şi incluziunii sociale, este un obiectiv important pentru societate.

În acest context, considerăm aprobarea unei hotărâri de consiliu privind acordul de principiu pentru achiziţionarea imobilului monument istoric situat în str. Lipscani nr. 26, sectorul 3, cu destinaţia de spaţiu cultural, pentru Teatrul Dramaturgilor/Teatrul Foarte Mic, ca fiind legal necesară şi oportună în contextul descris mai sus„, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului București.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...