Asta e prospătură!/Zilele trecute, NATO a exersat transferul trupelor și echipamentelor spre România

Asta e prospătură!/Zilele trecute, NATO a exersat transferul trupelor și echipamentelor spre România

NATO a organizat, zilele trecute, un exerciţiu de dislocare rapidă a trupelor.

NATO a exersat procedurile de trecere a trupelor și echipamentelor înspre România.

”Corpul de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfăşurat, în perioada 15-24 aprilie, exerciţiul Eagle Overland 24 (EAOV24), cu scopul de a testa procedurile de trecere a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria şi România, precum şi de a verifica sistemele de comunicaţii şi informatică”.

S-ar părea că Alianța a testat traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România, una din rutele terestre pe care Forța de Reacție Rapidă a NATO (VJTF) ar putea ajunge cel mai rapid, în caz de necesitate.

”Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi NATO Force Integration Unit (NFIU) au sprijinit desfăşurarea exerciţiului pe teritoriul României”, se mai arată în comunicatul MApN.

Exercițiul Eagle Overland 24 a reprezentat un important pas înainte în ceea ce priveşte interoperabilitatea, atât în faza de planificare, cât şi în cea de execuţie.

Acest exerciţiu a fost un nou exemplu al colaborării dintre aliaţi în contextul activităţilor simultane desfăşurate de NATO în regiune. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”