Asta este lista completă a privilegiilor angajaților ASF

Asta este lista completă a privilegiilor angajaților ASF

Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția de stat care a închis ochii la cele mai răsunătoare falimente din industria asigurărilor: de la 16 salarii la abonamente wellness sau nenumărate zile libere. Informațiile apar în Contractul Colectiv de Muncă, scrie defapt.ro .

Salariile angajaților ASF sunt secretizate, iar Agenția Națională de Integritate nu a protestat, având în vedere că soția președintelui ANI a fost angajată consilieră a președintelui ASF.

Ce drepturi au angajații ASF, potrivit Contractului Colectiv de Muncă:

  • Pe lângă cele 12 salarii, pot primi „prime anuale în cuantum de 100% din salariul brut și indemnizația brută lunară” pentru Ziua ASF și concediul anual. Încă o astfel de primă se acordă anual fără nici un motiv. În sfârșit, un salariu se acordă ca „primă de performanță”. În total: 16 salarii anuale
  • Cinci zile libere pentru diferite evenimente în familie, de la căsătoria unui copil la decesul socrilor. Pentru ziua de naștere se acordă o zi liberă, care nu trebuie să fie în zi nelucrătoare.
  • 8775 de lei pentru „situații medicale deosebite”
  • 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I
  • Cadouri pentru copii, de Crăciun și 1 iunie
  • 300 lei/ lună pentru abonamente de fitness sau wellness
  • Vouchere de vacanță și tichete de masă

Salariul imens al unui contabil de ocol silvic

Pentru angajații cu 10-20 de ani vechime, concediul este de 30 de zile lucrătoare, in cazul celor cu peste 20 de ani vechime – 35 de zile lucrătoare. Practic, cu tot cu zilele libere oficiale și o zi liberă la aniversarea nașterii, un angajat ASF este în vacanță între șase și șapte săptămâni pe an.

Nicu Marcu, președintele ASF – fost contabil la un ocol silvic din Caracal – primea o sumă netă de 40.534 lei, salariu, plus 18.379 lei, indemnizația de membru al Consiliului ASF – în total puțin sub 59.000 lei/lună. Însă declarația sa de avere arată un venit anual de 892.533 lei, adică puțin sub 75.000 de lei pe lună. Diferența vine, probabil, din salariile suplimentare acordate de ASF. În anul fiscal 2021, din declarația de avere reiese că el câștiga doar 65.000 de lei pe lună, deci veniturile sale salariale s-au majorat cu 10.000 de lei pe lună.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?