Ăsta o fi rudă cu guvernanții noștri?/„Opera artistică este că le-am luat banii”

Ăsta o fi rudă cu guvernanții noștri?/„Opera artistică este că le-am luat banii”

Un artist danez și-a însușit cele 534.000 de coroane daneze (72.000 de euro), bani primiți cash de la un muzeu pentru a fi încorporați într-un tablou, și a schimbat numele operei în ”Ia banii și fugi”, notează Bloomberg .

Jens Haaning convenise cu muzeul Kunsten din nordul Danemarcei să primească banii ca împrumut pentru a replica opere anterioare în care erau înrămate bancnoe echivalente cu veniturile anuale ale unui austriac și ale unui danez.

Dar, când muzeul din Aalborg a deschis cutia trimisă de Haaning, între ramele celor două tablouri nu era nicio bancnotă, iar numele operei fusese schimbat.

”Opera artistică este că le-am luat banii”, a declarat Haaning la televiziunea DR.

Kunsten vrea ca Haaning să-i dea banii înapoi, dar el refuză. Muzeul ia în considerare un denunța la poliție dacă artistul nu va returna banii până în ianuarie, când se încheie expoziția.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale