Astra Giurgiu - West Ham United 1-1, în play-off-ul Europa League

Astra Giurgiu - West Ham United 1-1, în play-off-ul Europa League

Astra Giurgiu și West Ham United au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), joi seara, pe Stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în prima manșă a play-off-ului Europa League la fotbal.


Campioana României a obținut un rezultat care păstrează speranța calificării în grupele Europa League, mai ales după jocul din repriza a doua. Oaspeții au deschis scorul în finalul primei reprize, prin Mark Noble (45 — penalty), după un henț comis de Săpunaru în propriul careu. Astra a egalat spre finalul partidei, prin Denis Alibec, dintr-o fază de excepție.

''Ciocănarii'' au început mai bine și au avut două ocazii bune în primul sfert de oră, dar Lung a respins în corner mingea trimisă cu capul de Calleri (9), la colțul scurt, iar Felipe Teixeira a salvat de pe linia porții mingea expediată cu capul de Antonio (12).

Astra a ieșit mai mult la joc, iar Filipe Teixeira (15) a tras la colțul scurt și Randolph a fost nevoit să respingă. Seto a beneficiat de o oportunitate bună (29), dar a luftat din mijlocul careului. Randolph a fost la post la lovitura liberă executată de Ioniță (32) și la șutul de la distanță tras de Junior Morais (37).

Finalul primei reprize a aparținut londonezilor, care au avut o ocazie bună la lovitura de cap a lui Calleri (41), însă Lung a intervenit salvator.

Astra a dominat repriza a doua, dar prima oportunitate notabilă a venit abia în min. 66, când Junior Morais (66) a tras puternic peste poartă. Alibec a șutat din unghi, dar mingea a fost prinsă de Randolph (72).
După ce West Ham a ratat prin Antonio (81), cu poarta goală, pe contraatac, Astra a reușit egalarea, după o acțiune marca Alibec, care a primit mingea în careu, l-a întors pe Collins și a tras tare din colțul careului mic (83).

Giurgiuvenii au forțat victoria, dar nu au mai avut ocazii mari de gol, singura șansă notabilă fiind șutul lui Seto (90+1), prins de portar la rădăcina barei.

Revenirile antrenorului Marius Șumudică și atacantului Denis Alibec au fost de bun augur pentru Astra, care speră încă la calificare. West Ham a aliniat o garnitură cu multe rezerve la Giurgiu și ar putea să o facă și în manșa secundă din 25 august, în care Astra trebuie să profite la maximum de orice oportunitate.

Astra Giurgiu — West Ham United 1-1 (0-1)

Au marcat: Denis Alibec (83), respectiv Mark Noble (45 — penalty).
Giurgiu, Stadion ''Marin Anastasovici'': 4.000 spectatori
Europa League — play-off (tur)

Au evoluat echipele:
Astra Giurgiu: 1. Silviu Lung jr — 32. Kristi Vangjeli (10. Denis Alibec, 58), 2. Geraldo Alves, 4. Fabrício, 13. Junior Morais (căpitan) — 22. Cristian Săpunaru, 20. Florin Lovin — 31. Alexandru Ioniță II (11. Daniel Florea, 85), 8. Takayuki Seto, 80. Filipe Teixeira (96. Silviu Balaure, 90+4) — 21. Daniel Niculae. Antrenor: Marius Șumudică.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaș — 15. Cristian Oros, 19. Boubacar Mansaly, 77. Alexandru Stan.
West Ham United: 1. Darren Randolph — 22. Sam Byram, 35. Reece Oxford, 21. Angelo Ogbonna, 32. Reece Burke — 17. Gokhan Tore (52. Marcus Browne, 75), 16. Mark Noble (căpitan), 14. Pedro Obiang, 30. Michail Antonio — 28. Jonathan Calleri (19. James Collins, 63), 11. Enner Valencia (9. Andy Carroll, 62). Antrenor: Slaven Bilic.
Rezerve neutilizate: 13. Adrian — 2. Winston Reid, 8. Cheikhou Kouyaté, 24. Ashley Fletcher.
Arbitru: Artur Soares Dias; arbitri asistenți: Rui Tavares, Paulo Soares; arbitru de rezervă: Joao Pinheiro (toți din Portugalia)
Delegat UEFA: Jaroslav Dudl (Cehia), observator UEFA pentru arbitri: Ray Ellingham (Țara Galilor)
Cartonașe galbene: Byram (41), Săpunaru (44), Vangjeli (56), Geraldo Alves (69), Oxford (78), Alibec (84), Antonio (90).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina