Atac armat în Tel Aviv. Un polițist rănit moare la spital

Atac armat în Tel Aviv. Un polițist rănit moare la spital

Polițistul patrula pe stradă împreună cu partenerul său când a avut loc atacul.

Polițiști israelieni. Foto: Arhiva Adevărul

Polițistul municipal, care a fost rănit într-un atac armat în centrul Tel Avivului, a murit în spita, atransmis serviciul de presă al clinicii în care a fost internată victima. Centrul Medical Tel Aviv Ichilov anunță cu profundă tristețe decesul lui Hen Amir, inspectorul de securitate al Municipiului Tel Aviv-Yafo.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a exprimat condoleanțe familiei decedatului. El a subliniat că inspectorul în vârstă de 42 de ani, cu prețul vieții, „a prevenit un atentat terorist major și i-a salvat pe mulți”. „Forțele noastre de securitate vor răspunde oricui decide să ne facă rău”, a subliniat șeful guvernului.

Anterior, serviciul de presă al poliției israeliene a raportat un incident care s-a derulat în centrul orașului Tel Aviv. Potrivit acesteia, plițistul decedat, împreună cu partenerul său, patrulau pe stradă când a avut loc atacul. Polițiștii au observat un tânăr care le-a trezit bănuielile și l-au chemat să verifice. În acel moment, suspectul a deschis focul, rănind grav pe unul dintre polițiști, în timp ce al doilea a tras înapoi și l-a neutralizat pe atacator.

Potrivit serviciului de presă al poliției, atacatorul s-a dovedit a fi un locuitor de 27 de ani al orașului Jenin de pe malul de Vest al râului Iordan. El se afla ilegal pe teritoriul israelian, fără permis de muncă sau de intrare, a spus poliția. Potrivit The Jerusalem Post , atacatorul ar fi putut fi legat de grupul radical palestinian Jihadul Islamic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”