Atac armat la o școală din Rusia: cel puțin 9 morți

Atac armat la o școală din Rusia: cel puțin 9 morți

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 20 rănite, printre care copii, în cursul unui atac armat dintr-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, a anunţat luni Ministerul de Interne rus. Autorul atacului s-a sinucis.

Atac armat la o școală din Rusia FOTO Profimedia

„Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis'', a indicat ministerul.

Printre victime se numără cinci copii de la școala cu aproximativ 1.000 de elevi din orașul Izhevsk. Surse neconfirmate oficial susțin că ar exista 14 morți.

Mass-media rusă a postat online videoclipuri care par să arate scene de panică în interiorul clădirii în care a avut loc atacul.

Unele imagini arată sânge pe podeaua unei săli de clasă și o gaură făcută de glonț într-o fereastră, în timp ce copiii stăteau ghemuiți sub birouri.

Doi profesori și doi agenți de securitate se numără printre morți, potrivit oficialilor ruși. Personalul și elevii au fost evacuați din clădirile școlii.

Un deputat local a spus că atacatorul era înarmat cu două pistoale. Agenția de presă de stat TASS a citat anchetatorii spunând că bărbatul înarmat purta un tricou cu simbolul nazist.

Școala se află în centrul orașului Izhevsk, un oraș cu aproximativ 650.000 de locuitori, aproape de clădirile guvernului central, scrie BBC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”