Atac armat la o școală din Rusia: cel puțin 9 morți

Atac armat la o școală din Rusia: cel puțin 9 morți

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 20 rănite, printre care copii, în cursul unui atac armat dintr-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, a anunţat luni Ministerul de Interne rus. Autorul atacului s-a sinucis.

Atac armat la o școală din Rusia FOTO Profimedia

„Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis'', a indicat ministerul.

Printre victime se numără cinci copii de la școala cu aproximativ 1.000 de elevi din orașul Izhevsk. Surse neconfirmate oficial susțin că ar exista 14 morți.

Mass-media rusă a postat online videoclipuri care par să arate scene de panică în interiorul clădirii în care a avut loc atacul.

Unele imagini arată sânge pe podeaua unei săli de clasă și o gaură făcută de glonț într-o fereastră, în timp ce copiii stăteau ghemuiți sub birouri.

Doi profesori și doi agenți de securitate se numără printre morți, potrivit oficialilor ruși. Personalul și elevii au fost evacuați din clădirile școlii.

Un deputat local a spus că atacatorul era înarmat cu două pistoale. Agenția de presă de stat TASS a citat anchetatorii spunând că bărbatul înarmat purta un tricou cu simbolul nazist.

Școala se află în centrul orașului Izhevsk, un oraș cu aproximativ 650.000 de locuitori, aproape de clădirile guvernului central, scrie BBC.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid