Atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de specialiştii instituţiei

Atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de specialiştii instituţiei

Un atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a fost respins, sâmbătă, de specialiştii instituţiei.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) s-a declanşat în jurul orei 4,30.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului.

Site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale instituţiei.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”