Atac într-o grădiniţă din China, soldat cu trei morţi şi şase răniţi. Suspectul a fugit

Atac într-o grădiniţă din China, soldat cu trei morţi şi şase răniţi. Suspectul a fugit

”Un răufăcător care purta o şapcă şi o mască, înarmat, a intrat” la ora locală 10.22 (ora României) în această unitate din provincia Jiangxi, se arată în comunicatul poliţiei.

Poliţia susţine că suspectul în vârstă de 48 de ani a fugit şi este căutat în mod activ.

"Serviciile de securitate publică fac totul pentru a-l găsi pe suspect", asigură poliţia din cantonul Anfu, unde a avut loc drama

Un video difuzat pe internet de Beijing Daily arată un poliţist care duce în braţe spre ambulanţă un copil.

Identitatea şi vârsta victimelor nu sunt cunoscute deocamdată, iar comunicatul nu precizează nici arma folosită în atac.

În China, unde portul armelor de foc nu este autorizat pentru cetăţenii obişnuiţi, au loc în mod regulat atacuri cu cuţitul, unele dintre acestea vizând elevi.

Astfel de atacuri se produc în fiecare an, în diferite părţi din ţară, autorii fiind în general indivizi care vor să se răzbune pe societate sau pe instituţia şcolară vizată.

În iunie 2021, un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis şase oameni şi a rănit alţi 14 pe străzile din Anqing, în estul Chinei. În aprilie acelaşi an, un bărbat având asupra sa un cuţit a atacat o grădiniţă din Beiliu (sud), omorând doi copii şi rănind 16 persoane. În 2018, un individ care a înjunghiat mortal nouă copii şi a rănit alţi 11 în nordul Chinei a fost condamnat la moarte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…