Atac la Munchen: Simpatizanți ai SI își exprimă bucuria pe rețelele de socializare

Atac la Munchen: Simpatizanți ai SI își exprimă bucuria pe rețelele de socializare

Simpatizanți ai grupării Statul Islamic (SI) și-au exprimat bucuria pe rețelele de socializare după atacul armat care a avut loc vineri într-un centru comercial de lângă Stadionul Olimpic din capitala landului german Bavaria, Munchen, soldat cu mai mulți morți și răniți, transmite Reuters.

* Atac la Munchen: Cel puțin șase morți și mai mulți răniți | Poliția le cere șoferilor să evite autostrăzile din jurul orașului (FOTO-VIDEO)

"Slavă lui Allah, fie ca Allah să aducă prosperitate oamenilor noștri din Statul Islamic", se poate citi într-un mesaj în arabă pe un cont de Twitter cunoscut ca susținător al SI.

Atacul armat este al treilea act major de violență comis împotriva unor ținte civile din Europa de Vest în ultimele opt zile. Atacurile anterioare din Franța și Germania au fost revendicate de Statul Islamic, iar poliția din Munchen suspectează că a fost vorba despre un atac terorist.

Autoritățile au evacuat o parte dintre persoanele aflate în centrul comercial, însă mai sunt numeroși oameni care se ascund în interior.

O purtătoare de cuvânt a poliției din capitala Bavariei a afirmat că s-au înregistrat morți și răniți. "Credeam că avem de a face cu un atac armat violent", a adăugat ea.

Postul german BR relatează că șase oameni și-au piedut viața în atac și că mulți alții au fost răniți în atacul din centrul comercial. Anterior s-a difuzat o informație conform căreia Ministerul de Interne bavarez ar fi confirmat moartea a trei oameni, dar ulterior acesta a infirmat că a difuzat o astfel de informație.

Deocamdată nu este clar cine a comis atacul, care a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce un tânăr afgan a atacat cu toporul și cuțitul pasagerii unui tren, tot în Bavaria, rănind patru dintre aceștia înainte de a fi ucis. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani