Atac lângă o moschee din Londra: Toate victimele sunt musulmane, anunță poliția

Atac lângă o moschee din Londra: Toate victimele sunt musulmane, anunță poliția

Toate victimele atacului comis în noaptea de duminică spre luni cu ajutorul unei dube împotriva unor pietoni în apropiere de o moschee din Londra sunt "musulmani", a indicat un responsabil în antiterorism, Neil Basu, citat de France Presse.

"Toate victimele fac parte din comunitatea musulmană", a indicat acesta într-o conferință de presă, precizând că poliția urmează să stabilească dacă decesul unui om la locul incidentului are legătură sau nu cu atacul, soldat cu 10 răniți.

"Atacul a avut loc în timp ce o persoană primea primul ajutor de la oamenii de acolo și, din păcate, a murit. Orice legătură de cauzalitate între moartea lui și atac va fi parte a anchetei", a afirmat Neil Basu, adăugând că este "prematur să tragem concluzia că moartea sa a rezultat în urma atacului".

El a reiterat ca evenimentul este tratat ca "atac terorist", iar șoferul dubei a fost arestat pentru "tentativă de omor".

Atacul a avut loc în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nord-estul Londrei , în timp ce credincioși musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ține de regulă după căderea nopții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani