Atac rus asupra unei gări din Ucraina soldat cu cel puțin 22 morți și 50 de răniți

Atac rus asupra unei gări din Ucraina soldat cu cel puțin 22 morți și 50 de răniți

De ziua națională a Ucrainei au avut loc atacuri masive ale forțelor ruse. Un atac cu rachete asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk s-a soldat cu moartea a cel puțin 22 persoane și alți 50 de răniți.

FOTO CNN (preluată de la Dmytro Kuleba/Twitter)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că a primit o informație despre un atac cu rachetă rusă asupra gării Tchaplino, din orașul Chaplin situat la aproximativ 145 km de Donetk. În urma atacului cel puțin 22 persoane și-au pierdut viața și alte 50 au fost rănite.

"Tocmai am primit o informaţie despre un atac cu rachetă rusă asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk, care a vizat chiar vagoanele din gara Tchaplino. Patru vagoane de pasageri sunt în flăcări", a declarat Zelenski, chiar la începutul discursului de miercuri seară adresat poporului ucrainean, potrivit news.ro.

Salvatorii aflați la fața locului intervin să stingă incendiul de la cele patru vagoane de pasageri, numărul victimelor putând să fie chiar mai mare.

"Salvatorii acţionează la faţa locului, dar, din păcate, numărul victimelor poate creşte. Este viaţa noastră de zi cu zi", a adăugat Zelenski.

Ulterior, Zelenski a revenit și a transmis că 22 de persoane au murit în urma atacului. Cinci dintre aceștia au ars într-o mașină, iar un adolescent de doar 11 ani a murit după ce o rachetă i-a distrus casa. Operațiunile de căutare continuă.

"În acest moment, sunt 22 de morți, cinci dintre ei arși în mașină, un adolescent a murit, avea 11 ani, o rachetă rusească i-a distrus casa. Operațiunile de căutare și salvare la gară continuă. Cu siguranță îi vom face pe ocupanți să răspundă pentru tot ce au făcut. Și cu siguranță îi vom alunga pe invadatorii de pe pământul nostru”, a spus Zelenski, potrivit CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...