Atac terorist Viena: Un al doilea civil a decedat

Atac terorist Viena: Un al doilea civil a decedat

O femeie rănită în atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a încetat din viaţă la spital, ceea ce face ca bilanţul victimelor în rândul civililor să crească la două, conform informaţiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters.



Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat că cel puţin un suspect implicat în atac continuă să se afle în libertate, menţionând de asemenea că sunt mai mulţi morţi, potrivit dpa.

Foto: (c) Lisi Niesner/REUTERS


"Aceasta este cea mai grea zi trăită de Austria de o lungă perioadă de timp", a declarat Karl Nehammer. El a confirmat moartea unui suspect, care era puternic înarmat. Acesta avea asupra sa o puşcă, un pistol şi o macetă. Poliţia verifică în prezent identitatea atacatorului ucis.

Directorul general al siguranţei publice Franz Ruf a anunţat "o întărire a controalelor la frontiere" şi organizarea de baraje în oraş, transmite AFP.

Foto: (c) Lisi Niesner/REUTERS


Preşedintele Austriei Alexander Van der Bellen a condamnat ferm atacul."Ne vom apăra libertatea şi democraţia împreună şi în mod hotărât cu toate mijloacele necesare", a scris şeful statului într-o postare pe Twitter, conform dpa.

Foto: (c) DANIEL NOVOTNY/EPA


Preşedintele austriac a mai scris că gândurile şi simpatia sa se îndreaptă către victime, răniţi şi familiile lor:"Suntem toţi profund întristaţi".

Totodată, Van der Bellen a mulţumit şefilor de stat şi de guvern pentru mesajele de susţinere transmise. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale