Atac ucrainean cu rachete asupra Sevastopolului ocupat de ruși. Peste 20 de răniți VIDEO

Atac ucrainean cu rachete asupra Sevastopolului ocupat de ruși. Peste 20 de răniți VIDEO

Ucraina a lansat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, zece rachete asupra orașului-port Sevastopol din Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014, conform guvernatorului instalat de Rusia, Mihail Razvojaev, relatează Kommersant . Kievul a lovit în acest raid un obiectiv militar.

Kievul a lansat un atac asupra orașului Sevastopol. Foto Captură video X (Twitter)

Un incendiu de proporții a izbucnit în zona Kilen-balka. Guvernatorul rus a susținut la început că flăcările au cuprins „o instalație civilă”, însă, ulterior, a afirmat că focul s-a manifestat în partea de sud a Uzinei Marine din Sevastopol.

Totodată, 24 de persoane au fost rănite, conform lui Razvojaev.

Toate serviciile speciale necesare lucrează la fața locului. Vă rog să rămâneți calmi. Monitorizarea situației aerului continuă. Toate serviciile operaționale sunt pregătite”, a transmis Razvojaev printr- o postare publicată pe Telegram.

Sunt la locul unui incendiu în zona de sud a Sevmorzavod. Toate serviciile operaționale funcționează la fața locului, nu există niciun pericol pentru obiectivele civile din oraș”, a mai precizat el.

De asemenea, și Ministerul rus al Apărării a emis un comunicat referitor la atacul asupra orașului-port din Crimeea: „În această noapte, Forțele Armate ucrainene au lansat un atac cu zece rachete de croazieră la uzina de reparații navale în orașul Sevastopol și trei bărci fără pilot, dintr-un detașament de nave ale Flotei Mării Negre. Sistemele de apărare aeriană au doborât șapte rachete de croazieră, iar nava de patrulare Vasili Bikov a distrus toate ambarcațiunile fără pilot. Ca urmare a loviturii de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparații au fost avariate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat