Atacatorul de la Munchen a cumpărat pistolul și muniția cu 4.350 de euro, a mărturisit traficantul care i le-a furnizat

Atacatorul de la Munchen a cumpărat pistolul și muniția cu 4.350 de euro, a mărturisit traficantul care i le-a furnizat

Ali David Sonboly, adolescentul german de origine iraniană care a ucis nouă persoane într-un centru comercial din Munchen pe 22 iulie, a plătit 4.350 de euro pentru pistolul semiautomat Glock și muniția obținute ilegal și folosite în atac, au indicat miercuri procurorii din Frankfurt, transmite DPA.

Informația a fost obținută pe baza anchetei privindu-l pe traficantul care i-a furnizat arma și gloanțele lui Sonboly. Suspectul a fost arestat luni la Marburg, în urma unei operațiuni sub acoperire a polițiștilor germani.

Aceștia s-au dat drept potențiali cumpărători de arme și muniții, reușind să smulgă de la traficant mărturisirea că i-a vândut un pistol Glock și gloanțe atacatorului de la Munchen, a precizat Alexander Badle, purtător de cuvânt al procuraturii din Frankfurt.

Suspectul le-a confirmat anchetatorilor că s-a întâlnit de două ori cu Ali David Sonboly, tânărul de 18 ani cu dublă cetățenie, germană și iraniană, după ce au intrat în legătură pe așa-zisul 'internet ascuns'.

Întâlnirile au avut loc la Marburg, pe 20 mai, când Sonboly a cumpărat pistolul semiautomat, și pe 18 iulie, pentru cumpărarea a 350 de gloanțe, cu doar patru zile înaintea atentatului.

'Succesul de astăzi dovedește că nu există anonimitate deplină pe internet', a subliniat procurorul-șef Guenter Wittig.

După arestare, suspectul le-a dat informații autorităților despre o ascunzătoare de arme îngropată în zona orașului Koln și unde au fost găsite ulterior o armă automată, patru arme semiautomate și muniție, a precizat purtătorul de cuvânt Alexander Badle.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...