Atacuri în SUA: Hoți și persoane fără adăpost au ajutat la descoperirea unor dispozitive explozive

Atacuri în SUA: Hoți și persoane fără adăpost au ajutat la descoperirea unor dispozitive explozive

Hoți și persoane fără adăpost au contribuit fără să vrea la dezamorsarea unor dispozitive explozive prevăzute pentru a fi detonate în Manhattan și în New Jersey în acest weekend, potrivit informațiilor care au apărut luni după arestarea principalului suspect, conform AFP.

Dispozitivul neexplodat — o oală sub presiune racordată prin fire electrice la un telefon mobil — a fost găsit pe strada 27 sâmbătă seara târziu, la câteva case de locul exploziei care a făcut 29 de răniți în cartierul foarte animat Chelsea.

"Avem imagini video a două persoane care au luat rucsacul, au scos dispozitivul din el și apoi au plecat cu rucsacul", a indicat luni șeful detectivilor poliției newyorkeze, Robert Boyce.

Văzând imaginile de pe camerele de supraveghere, "s-ar fi zis că este vorba de doi gentlemen care se plimbă de 7e Avenue", a indicat el. "Odată găsit rucsacul, ei au avut un aer surprins, l-au luat și au plecat cu el", adaugă acesta.

Poliția, în căutarea tuturor detaliilor posibile asupra acestor atacuri, îi caută acum pe cei doi bărbați.

"Este dificil de spus în acest stadiu" dacă hoții au tras întâmplător de unul dintre fire, ceea ce ar putea să fi dezamorsat dispozitivul, a adăugat Boyce.

Un purtător de cuvânt al poliției a indicat totuși pentru AFP că ei nu dezamorsaseră dispozitivul, acesta fiind făcut inofensiv de către poliție și trimis apoi pentru analiză la FBI.

La Elizabeth, oraș din New Jersey de unde este originar suspectul, două persoane fără adăpost au găsit rucsacul în care se aflau cinci bombe artizanale.

Primarul localității, Chris Bollwage, a indicat că ei recuperaseră rucsacul dintr-o pubelă, sperând să găsească acolo ceva de valoare, dându-și apoi seama că ceva nu este în regulă. Când au văzut firele electrice și tuburile, ei au lăsat rucsacul și s-au dus direct la poliție, a indicat primarul presei americane.

Forțele de ordine au putut apoi să dezarmorseze dispozitivele, cu excepția unuia dintre ele, care a explodat fără să provoace daune, potrivit FBI.

Bărbatul arestat luni a fost identificat ca fiind Ahmad Khan Rahami, 28 de ani, de origine afgană.

El este suspectat că ar avea legătură cu bombele amplasate în Manhattan și cu bomba care a explodat sâmbătă în Seaside Park, un oraș de coastă din New Jersey, fără să facă victime.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka