Atentat dejucat în Franța: Descoperirea unui arsenal neobișnuit la Argenteuil

Atentat dejucat în Franța: Descoperirea unui arsenal neobișnuit la Argenteuil

Arsenalul descoperit săptămâna trecută într-un apartament din Argenteuil (regiunea pariziană) după arestarea presupusului jihadist francez Rida Kriket arată "în mod evident pregătirile pentru o acțiune teroristă iminentă", deși "nicio țintă precisă nu a fost identificată", a declarat miercuri procurorul însărcinat cu ancheta, Francois Molins, citat de AFP și ziarul belgian Le Soir.

Procurorul a explicat de asemenea că un arsenal de o amploare excepțională a fost descoperit în timpul percheziției la Argenteuil joia trecută: 5 Kalașnikov, șapte pistoale, 500 de grame de explozibil TATP și 6 fiole de glicerină, notează Le Soir.

Potrivit procurorului, Kriket nu a dorit să facă declarații, afirmând totuși că el nu este un terorist.

"În acest stadiu al investigațiilor, dacă nicio țintă precisă proiectată nu a putut fi identificată, se crede totuși că descoperirea acestei ascunzători a împiedicat comiterea unei acțiuni de o violență extremă de către o rețea teroristă gata de acțiune", a mai precizat Molins, într-o declarație pentru presă.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Alexandra Cruceru)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”