Atentat la Londra: Bilanțul a ajuns la opt morți

Atentat la Londra: Bilanțul a ajuns la opt morți

Poliția britanică a confirmat, miercuri, faptul că numărul persoanelor decedate în urma atacului comis sâmbătă seară în zona London Bridge a ajuns la opt, transmit agențiile de presă Reuters și France Presse.

Anterior poliția, care era în căutarea francezului Xavier Thomas, dat dispărut în urma atacului, anunțase că a găsit un cadavru în fluviul Tamisa.

Trei atacatori aflați la bordul unei camionete au intrat în plin, sâmbătă seara, într-o mulțime de pietoni în zona London Bridge, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, înainte de fi uciși de poliție.

Cei trei atacatori au fost identificați drept Khuram Butt (27 de ani), Rashid Redouane (30 de ani) și Youssef Zaghba (22 de ani).

Butt, un britanic în vârstă de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu dețineau elemente care să lase să se creadă că el pregătea un atentat. Cel de-al doilea atacator, Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetățenie marocană și libiană și era necunoscut serviciilor de securitate. Anchetatorii britanici au precizat că Zaghba nu s-a aflat în atenția poliției sau a serviciilor de informații interne britanice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia