Atentat la Londra: Germania "în mod ferm alături de Marea Britanie" (Merkel)

Atentat la Londra: Germania "în mod ferm alături de Marea Britanie" (Merkel)

Germania este "în mod ferm alături de Marea Britanie" după noul atentat de la Londra, soldat cu șase morți, a declarat duminică, la Berlin, cancelarul german Angela Merkel, care a exprimat simpatia și solidaritatea cu Regatul Unit din partea țării sale, potrivit AFP și DPA.

"Suntem astăzi legați dincolo de toate granițele, prin teroare și durere, dar și prin determinare", a declarat cancelarul într-un comunicat scurt.

"Confirm pentru Germania: în lupta împotriva tuturor formelor de terorism, suntem în mod ferm alături de Marea Britanie", a adăugat ea.

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei , după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând șase morți și zeci de răniți, înainte de fi uciși de poliție.

Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

"În aceste clipe, mă gândesc cu solidaritate și compasiune la adresa prietenilor noștri britanici și la toți locuitorii Londrei", a mai adăugat Angela Merkel în declarație, insistând că Germania este "fermă și hotărâtă" de partea Marii Britanii în lupta împotriva terorismului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...