Atentat la Londra: Opt ofițeri de poliție au tras 50 de gloanțe pentru a-i opri pe atacatori

Atentat la Londra: Opt ofițeri de poliție au tras 50 de gloanțe pentru a-i opri pe atacatori

Opt ofițeri de poliție au tras un număr fără precedent de gloanțe pentru a-i opri pe cei trei indivizi care au comis sâmbătă noaptea atentatul din Londra și care păreau a fi atacatori sinucigași care purtau veste cu explozibili, a anunțat comandantul unității antiteroriste a poliției britanice, Mark Rowley, relatează duminică Reuters.

'Opt ofițeri de poliție au folosit arme...evaluarea noastră inițială este că au tras 50 de gloanțe. Cei trei atacatori au fost împușcați mortal', a precizat Rowley.

Majoritatea ofițerilor de poliție în Marea Britanie nu poartă arme asupra lor și este neobișnuit ca aceștia să tragă focuri de armă. 'Acești ofițeri s-au confruntat cu o situație critică: o problemă de viață și de moarte', a explicat el.

Cei trei atacatori au intrat cu o dubă închiriată în pietoni pe Podul Londrei după care au ajuns în zona Pieței Borough unde au înjunghiat numeroase persoane . Șapte persoane au murit și 48 au fost transportate la spital.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren