Atentat la Manchester: Presupusul autor a tranzitat aeroportul Ataturk din Istanbul (responsabil turc)

Atentat la Manchester: Presupusul autor a tranzitat aeroportul Ataturk din Istanbul (responsabil turc)

Presupusul autor al atentatului de la Manchester din 22 mai, Salman Abedi, a tranzitat aeroportul internațional Ataturk din Istanbul în drumul său spre Europa, a declarat joi un înalt responsabil turc, informează AFP.

'Pot confirma că el a tranzitat aeroportul Ataturk din Istanbul, însă niciun semnal din partea serviciilor de informații nu a fost comunicat Turciei înainte de atacul din Manchester', a declarat această sursă pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Înaltul responsabil turc nu a precizat itinerarul exact al suspectului și nici data în care acesta a trecut prin Istanbul.

Un apropiat al familiei a declarat miercuri pentru AFP că Salman Abedi se afla în Libia înainte de a se duce în Marea Britanie, cu patru zile înainte de atentat. Ataturk este unul dintre rarele aeroporturi din regiune deservite de zboruri directe din Libia.

Poliția germană a declarat joi că Salman Abedi a făcut o simplă escală la Dusseldorf, contrazicând informațiile presei, potrivit cărora el a efectuat un sejur în acest oraș din vestul Germaniei.

Săptămânalul german Focus a informat anterior că anchetatorii britanici din Scotland Yard au contactat autoritățile germane, în condițiile în care Salman Abedi a luat un zbor Dusseldorf-Manchester cu patru zile înainte de atentatul sinucigaș pe care el este acuzat că l-a comis luni seara și soldat cu 22 de morți și cel puțin 60 de răniți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Mda...

5 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …