Atentat la Nisa: Până în prezent, ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români

Atentat la Nisa: Până în prezent, ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români

Până în prezent, ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români, a informat vineri dimineața, în jurul orei 3,22 ( la București), Ambasada României în Franța, pe pagina oficială de Facebook.

* Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței

"Ca urmare a atacului de la Nisa soldat cu numeroase victime, Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia sunt în contact cu autoritățile franceze pentru a afla dacă printre victime se află cetățeni români. Până în prezent, Ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români. Recomandăm cetățenilor români care se află la Nisa sa-i contacteze pe membrii familiilor lor și pe cei apropiați pentru a-i asigura că sunt în siguranță, să evite deplasările de orice fel și să se informeze cu privire la evoluția situației", arată ambasada .

Reprezentanța României la Paris adaugă că autoritățile franceze au pus la dispoziție un număr de telefon pentru sprijinirea familiilor victimelor: + 33 (0)1 43 17 56 46.

"De asemenea, punem la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia + 33 (0) 6 10 02 71 64, Ambasadei României la Paris +33 (0) 68 07 13 729", se încheie postarea citată.

Potrivit celui mai recent bilanț, anunțat la orele 01.56 (02.56, ora României), 76 de persoane au murit, alte 16 sunt în urgență absolută și 31 în urgențe relative, după ce un camion a pătruns în viteză la Nisa în mulțimea care asista joi seară la focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, potrivit unei surse din cadrul poliției, contactată de Le Figaro.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...