Atentat la Nisa: Până în prezent, ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români

Până în prezent, ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români, a informat vineri dimineața, în jurul orei 3,22 ( la București), Ambasada României în Franța, pe pagina oficială de Facebook.

* Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței

"Ca urmare a atacului de la Nisa soldat cu numeroase victime, Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia sunt în contact cu autoritățile franceze pentru a afla dacă printre victime se află cetățeni români. Până în prezent, Ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români. Recomandăm cetățenilor români care se află la Nisa sa-i contacteze pe membrii familiilor lor și pe cei apropiați pentru a-i asigura că sunt în siguranță, să evite deplasările de orice fel și să se informeze cu privire la evoluția situației", arată ambasada.

Reprezentanța României la Paris adaugă că autoritățile franceze au pus la dispoziție un număr de telefon pentru sprijinirea familiilor victimelor: + 33 (0)1 43 17 56 46.

"De asemenea, punem la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia + 33 (0) 6 10 02 71 64, Ambasadei României la Paris +33 (0) 68 07 13 729", se încheie postarea citată.

Potrivit celui mai recent bilanț, anunțat la orele 01.56 (02.56, ora României), 76 de persoane au murit, alte 16 sunt în urgență absolută și 31 în urgențe relative, după ce un camion a pătruns în viteză la Nisa în mulțimea care asista joi seară la focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, potrivit unei surse din cadrul poliției, contactată de Le Figaro.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul