Atentat la Nisa: Rusia, "solidară" cu Franța (Kremlin)

Atentat la Nisa: Rusia, "solidară" cu Franța (Kremlin)

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat vineri solidaritatea cu Franța după atentatul de la Nisa, în sud-estul Franței, care s-a soldat cu cel puțin 84 de morți, calificându-l drept un "act barbar" și lansând un apel la continuarea "luptei împotriva terorismului", relatează AFP.

* LIVE UPDATE Atentat la Nisa: Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 84 de morți și 18 răniți în stare critică, șoferul a fost împușcat


"Rusia este solidară cu poporul francez în această zi dificilă", a declarat președintele rus într-o telegramă adresată omologului său francez Francois Hollande, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Am văzut din nou că terorismul ignoră absolut tot ce ține de moralitatea umană", indică Putin în telegramă, potrivit unui comunicat al Kremlinului, calificând atentatul "deosebit de crud și cinic".

"Victoria împotriva acestui rău monstruos necesită uniunea forțelor umanității civilizate", a afirmat el, adăugând că "Rusia este pregătită pentru o cooperare strânsă cu Franța " pentru "a lupta împotriva terorismului".

Putin a prezentat, de asemenea, condoleanțe familiilor victimelor pentru acest "act terorist barbar".

Atentatul, soldat cu cel puțin 84 de morți joi seara, când un camion a intrat în mulțime la Nisa, a provocat un val de indignare în toată lumea și mesajele de solidaritate soseau vineri dimineața din partea conducătorilor din lumea întreagă.

Premierul rus Dmitri Medvedev a estimat la rândul său, în cadrul summitului Europa-Asia (ASEM), care se desfășoară la Ulan Bator în Mongolia, că terorismul "reprezintă o provocare comună", împotriva căreia trebuie utilizată "forța".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...