ATENTATE Bruxelles/Emil Hurezeanu, DEZVĂLUIRI ȘOCANTE

ATENTATE Bruxelles/Emil Hurezeanu, DEZVĂLUIRI ȘOCANTE

Emil Hurezeanu: Duminică, am trecut exact pe la poarta care a explodat şi nu m-a controlat nimeni! Ambasadorul României în Germania, jurnalistul Emil Hurezeanu, a vorbit la Digi24 despre hibele de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pe care le-a sesizat personal, duminică seară, când a intrat cu ticketul pe care îl avea pe telefon, fără să i se ceară actul de identitate. "Am plecat exact de la poarta A, care azi a fost aruncată în aer", a povestit Emil Hurezeanu. 

„Zilele trecute am fost şi eu la Bruxelles, m-am întors duminică seara, exact de la poarta de plecări care azi a fost aruncată în aer, de la poarta A, de unde pleacă şi avioane în Spaţiul Schengen şi spre SUA. Deşi călătoream în Spaţiul Schengen, deşi eram la 24 de ore de la arestarea teroristului în cartierul belgian, vineri seara, deşi fusesem avertizat să ajung la aeroport cu două ore înainte pentru că, se presupunea, controalele sunt foarte riguroase, nu era nicio formă de supraveghere în aeroport. Am putut intra cu tiketul pe care îl aveam pe telefon fără ca cineva, până la intrarea în avionul de Berlin, să îmi ceară actul de identitate care să facă dovada coincidenţei între posesor şi a identităţii cu acelaşi nume. Mi s-a părut straniu. Şi am văzut aici unul dintre acele puncte slabe sau verigi lipsă într-un sistem altminteri de securitate complex pentru ca la Grand Place în Bruxelles, sâmbătă şi duminică, cel puţin, arăta ca scena unui război care urmează să înceapă sau care nu s-a terminat - militari îmbrăcaţi în mai multe rânduri de uniforme, blindaje, în schimb în aeroport nu m-am putut opri să constat acest lucru”, a povestit Emil Hurezeanu

Așa ceva NU se întâmplă nici pe zborurile interne din România, ca de exemplu București-Cluj, a susținut Hurezeanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina