Atentate în 2015 în Franța: O comisie parlamentară de anchetă propune o reformă a serviciilor de informații

Atentate în 2015 în Franța: O comisie parlamentară de anchetă propune o reformă a serviciilor de informații

Comisia parlamentară de anchetă cu privire la atentatele din 2015 la Paris a recomandat reorganizarea serviciilor de informații franceze, fragmentate în diferite entități, în jurul unei agenții naționale plasate direct sub autoritatea prim-ministrului, relatează marți AFP.

"În fața provocării reprezentate de terorismul internațional, este nevoie de ambiții mult mai mari decât cele manifestate până acum de Ministerul de Interne în ceea ce privește informațiile și să fie creată o agenție națională de luptă împotriva terorismului", a declarat Georges Fenech, președintele Comisiei care își prezintă concluziile marți.

Totodată, raportorul constată că starea de urgență decretată în urma atacurilor jihadiste din 13 noiembrie 2015 la Paris și desfășurarea militarilor nu au decât "o utilitate limitată asupra securității naționale".

"Starea de urgență a avut efect, dar se pare că el a fost rapid anihilat. Și după 18 luni de la începerea operațiunii Sentinelle, în condițiile în care această contribuție a fost de până la 10.000 de oameni, iar în prezent mai sunt angajați între 6.000 până la 7.000 de militari, mă întreb asupra plusvalorii reale în ceea ce privește securizarea teritoriului național", a declarat deputatul socialist Sebastien Petrasanta, care a prezentat concluziile comisiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean