Atentate la Bruxelles: Ibrahim El Bakraoui este bărbatul arestat în sudul Turciei și expulzat apoi în Belgia

Atentate la Bruxelles: Ibrahim El Bakraoui este bărbatul arestat în sudul Turciei și expulzat apoi în Belgia

Bărbatul arestat în orașul Gaziantep din sudul Turciei în iunie 2015 și expulzat apoi în Belgia, unde a fost unul dintre atentatorii kamikaze de marți, este Ibrahim El Bakraoui, transmit Reuters și CNN Turk pe contul de Twitter, citând surse din cadrul președinței turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara.

Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, a fost identificat drept unul din autorii atentatelor de pe aeroportul internațional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din stația de metrou Maelbeek.

Precizarea survine după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că unul dintre cei trei kamikaze din atentatul de marți de pe aeroportul internațional la Bruxelles a fost arestat în sudul Turciei, în orașul Gaziantep, în iunie 2015 și expulzat în Belgia, dar pus apoi în libertate de autoritățile acestei țări.

Autoritățile belgiene nu au confirmat legăturile sale cu jihadiștii și 'l-au eliberat, în pofida avertizărilor noastre că era un luptător terorist străin', a adăugat Erdogan.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante