Atentate la Bruxelles: Încă o victimă găsită la aeroportul internațional Zaventem (surse)

Atentate la Bruxelles: Încă o victimă găsită la aeroportul internațional Zaventem (surse)

Cadavrul încă unei victime a atentatelor de marți de la Bruxelles a fost găsit pe aeroportul internațional Zaventem, a anunțat agenția Belga, citând surse de încredere.

Printre răniții de la aeroport se numără patru angajați ai companiei Brussels Airlines. Aceștia sunt în continuare spitalizați, dar viețile lor nu sunt în pericol, a precizat miercuri compania. Angajații răniți lucrau la ghișeele de check-in în terminalul de plecări al aeroportului.

Cel mai recent bilanț al victimelor comunicat de autorități este de 31 de morți (11 la Zaventem și 20 la stația de metrou Maelbeek) și 270 de răniți.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, procurorul federal Frédéric Van Leeuw a anunțat că frații Khalid și Ibrahim El Bakraoui au fost identificați drept doi din cei trei kamikaze, un al treilea atentator aflându-se încă în libertate, după cum transmite AFP.

Khalid El Bakraoui s-a detonat pe aeroport, iar fratele său Ibrahim într-un vagon de metrou.

Pe aeroportul internațional din Bruxelles, unde marți s-au produs două explozii la interval de câteva secunde, la ora locală 07.58, a fost difuzată o fotografie cu cei trei suspecți, a indicat procurorul Van Leeuw.

Potrivit acestuia, 'autorul din mijlocul fotografiei, care este unul dintre kamikaze, a fost identificat cu ajutorul amprentelor. Este vorba despre Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, de naționalitate belgiană'.

'Al doilea kamikaze, în stânga în fotografie, nu a fost identificat', a precizat Van Leeuw.

'Al treilea suspect, purtând o jachetă de culoare deschisă și pălărie, se află în libertate. Această persoană este căutată în mod activ', a adăugat oficialul.

Suspectul căutat 'a depus o geantă mare, apoi a plecat înaintea exploziilor', geanta sa fiind cea care 'conținea încărcătura explozivă cea mai importantă'.

'La scurt timp după sosirea echipei de deminare, această geantă a explodat din cauza instabilității mari a explozibililor. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită', a menționat procurorul.

În ce privește atentatul de la metrou, 'explozia s-a produs în interiorul celei de-a doua rame în timp ce aceasta se afla încă în stație', a mai precizat oficialul. Atentatorul a fost Khalid El Bakraoui, născut la Bruxelles la 12 ianuarie 1989.

'Cei doi teroriști decedați aveau antecedente penale grele, nelegate de terorism', a reamintit procurorul belgian.

Acesta a mai confirmat că individul arestat în cursul dimineții în cartierul bruxellez Anderlecht nu este Najim Laachraoui, al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis marți la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /