Atentate la Bruxelles: Pe aeroportul Zaventem au fost descoperite arme (presă)

Atentate la Bruxelles: Pe aeroportul Zaventem au fost descoperite arme (presă)

Pe aeroportul Zaventem din Bruxelles au fost găsite arme după exploziile de marți dimineață, a declarat o sursă bine informată pentru agenția Belga, relatează La Derniere Heure, precizând că informația nu a fost confirmată oficial.

* Atentate teroriste la Bruxelles

Potrivit mai multor martori, înainte de cele două explozii o persoană a strigat ceva în arabă, iar apoi s-au auzit focuri de armă. Canalul tv de limbă flamandă VRT scrie că poliția a găsit o armă de asalt Kalașnikov lângă atacatorul mort. La rândul său, agenția Belga informează că s-au descoperit arme pe aeroportul Zaventem, citând surse bine informate, dar nu precizează alte detalii.

Evacuarea aeroportului Zaventem după exploziile de dimineață, dintre care cel puțin una a fost provocată de un atentator sinucigaș, s-a încheiat în jurul orei locale 13.00.

Numeroase persoane au fost transportate cu autobuzul de la aeroport spre centrul de criză format în sala sporturilor din comuna Zaventem. Alți pasageri s-au întors în oraș pe jos, itinerariul fiind asigurați de polițiști înarmați.

În centrul de criză, persoanele au fost invitate să-și declare identitatea și să se înregistreze, fiind apoi îndreptate spre gară sau spre trenuri speciale.

Trei bombe au fost utilizate marți dimineață în dubla explozie de pe aeroportul Zaventem, una în apropiere de check-in-ul companiei Brussels Airlines și o alta în apropiere de recepția companiei American Airlines. Potrivit VRT, o a treia bombă ar fi fost descoperită neexplodată pe aeroportul Zaventem.

'Am văzut corpuri ridicate de la sol, care apoi au căzut puternic', a declarat un martor. 'Sunt trupuri dezmembrate peste tot. Este sânge peste tot', a afirmat la rândul său un jurnalist al ziarului La Derniere Heure.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”