Atentatul de la Nisa, pe prima pagină a presei franceze și străine

Atentatul de la Nisa, pe prima pagină a presei franceze și străine

Presa franceză și cea străină, de la cotidianul local Nice-Matin la cel american The New York Times și trecând prin tabloidele britanice, presa de vineri este sub șoc după atacul terorist comis joi noaptea pe faimoasa Promenade des Anglais din Nisa și soldat cu 84 de morți și zeci de răniți, potrivit celui mai recent bilanț, notează publicația franceză Le Monde.

Sursa fotografii: www.lemonde.fr

* LIVE UPDATE Atentat la Nisa: Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 84 de morți și 18 răniți în stare critică, șoferul a fost împușcat

Cotidianul Nice-Matin titrează pe prima pagină 'Carnagiu la Nisa' și alocă zece pagini tragediei produse joi noaptea în orașul francez, în timp ce Le Parisien publică imagini zguduitoare de la locul tragediei, sub titlul '14 iulie — Oroare la Nisa'.
'Oroare, din nou', titrează și Le Figaro, care publică imagini cu camionul ciuruit de gloanțe care a fost folosit pentru comiterea acestui atentat.

The Sun titrează, pe jumătatea inferioară a primei pagini, 'Atacul terorist lovește Franța — 70 de persoane au murit în iadul camionului', în timp ce pe jumătatea superioară este publicată o fotografie cu Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, și informația exclusivă conform căreia acesta va deveni tată la 72 de ani.

'75 de oameni uciși de un terorist cu un camion', scrie pe prima pagină Daily Mirror, care publică imagini de la locul tragediei din Nisa.

The New York Times publică pe prima pagină 'Atac cu un camion asupra unei mulțimi în Franța — multe victime' și imagini terifiante cu victimele atentatului, iar publicația spaniolă El Periodico titrează la rândul său 'Carnagiu la Nisa'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria