Atenţionare de călătorie în Belgia: Perturbări ale zborurilor ca urmare a grevei piloţilor Ryanair

Atenţionare de călătorie în Belgia: Perturbări ale zborurilor ca urmare a grevei piloţilor Ryanair

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Belgia că, în zilele de 29 şi 30 iulie, va avea loc o grevă a piloţilor filialei Ryanair din această ţară.

Piloții Ryanair intră în greva

Vor fi perturbări ale zborurilor acestei companii, afectând inclusiv destinaţii din România .

Cetăţenii români care intenţionează să călătorească în această perioadă folosind serviciile companiei Ryanair, înspre/dinspre Regatul Belgiei, sunt rugaţi să urmărească pagina web a Aeroportului Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live) şi/sau a Ryanair, pentru a se asigura că zborul lor nu a fost anulat.

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://bruxelles.mae.ro/node/180 şi www.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Piloții Ryanair cer creșterea salariilor

Și în urmă cu două săptămâni, piloţii din Belgia ai companiei aeriene low-cost Ryanair au fost în grevă. Ca urmare au fost anulate 120 de zboruri de pe aeroportul din Charleroi şi către această destinaţie - 62 sâmbătă şi 58 duminică, informează agenţia Belga, preluată de dpa.

Piloții greviştii cer revenirea salariilor la nivelul dinaintea pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres, care citează sursele amintite.

Aceștia fuseseră atunci de acord cu o reducere salarială temporară pentru a ajuta firma să atenueze impactul restricţiilor de călătorie impuse din motive sanitare.

Potrivit presei belgiene, piloţii au reclamat şi probleme cu perioadele de odihnă.

Reprezentanţii piloţilor şi conducerea companiei au avut mai multe întâlniri, însă conflictul de muncă nu s-a rezolvat.

80% dintre piloţii cu baza la Charleroi sunt în grevă.

Amintim că operatorul aerian Ryanair a transportat, luna trecută, un număr record de pasageri , în ciuda faptului că a anulat peste 900 de curse, potrivit Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB