„Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!”/Un general de top l-ar fi înfruntat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video

„Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!”/Un general de top l-ar fi înfruntat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video

Un eveniment neașteptat s-ar fi produs în cadrul unei ședințe video condusă de Vladimir Putin și la care participau acoliții săi din mai multe instituții de forță și apărare ale Federației Ruse. Serghei Narîșkin, directorul Serviciului de Informații Externe, ar fi afirmat că întregul staff militar și politic al SUA a luat o decizie clară cu privire la necesitatea de a provoca o înfrângere a Kremlinului în Ucraina.

La ședință au mai fost prezenți, printre alții, Nikolai Patrușev (secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse), Aleksandr Bortnikov (directorul FSB), directorul adjunct al FSB, șeful unei direcții secrete din FSB, un reprezentant al Ministerului rus al Apărării și unul al Statului Major al Forțelor Armate Ruse.

Informațiile au apărut în premieră pe canalul de Telegram „General SVR”, fiind preluate de site-ul ucrainean Obozrevatel.com .

Se specifică foarte clar că un general din cadrul ministerului rus al Apărării i-ar fi spus lui Putin că a pierdut războiul din Ucraina, întrucât trupele sale nu mai au deloc capabilități ofensive. Iar în curând – ar mai fi avertizat acesta – nu vor mai exista nici posibilități de apărare. Într-o frază, ofițerul de top, căruia nu i se precizează numele, i-ar fi zis fostului colonel KGB: „Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!”.

Ziaristii.com prezintă dezvăluirile incredibile făcute de canalul de Telegram „General SVR” în legătură cu discuția printr-un link video desfășurată între tiranul Putin și „locotenenții” săi.

„Putin a dat cuvântul unui reprezentant al conducerii Statului Major General, care și-a exprimat încrederea că informațiile conținute în raport corespund planurilor SUA”

  • „Dragi abonați și oaspeți ai canalului! Ieri (8 septembrie – n. red.) a avut loc un eveniment semnificativ, poate chiar epocal, iar persoana «vinovată» de cele întâmplate și cuvintele sale, rostite ieri, au toate șansele să intre în cărțile de istorie.”
  • „Am raportat că președintele rus Vladimir Putin se pregătește de o întâlnire cu conducerea blocului de securitate și militară, cu participarea directorului Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin.”
  • „Motivul a fost un raport adresat președintelui, prin intermediul Serviciului de Informații Externe, care afirmă că întreaga conducere militaro-politică a SUA a luat o decizie clară cu privire la necesitatea de a provoca o înfrângere militară Rusiei în Ucraina.”
  • „La începutul întâlnirii, Putin a citit raportul primit și a invitat participanții să-și exprime părerile cu privire la perspectivele de desfășurare a evenimentelor în lumina informațiilor prezentate, ținând cont de faptul că acestea sunt corecte.”
  • „În primul rând, Putin i-a dat cuvântul lui Nikolai Patrușev, dar acesta s-a oferit să dea cuvântul reprezentanților Marelui Stat Major al Armatei, pentru ca aceștia să-și exprime pozițiile în funcție de situația de pe front.”
  • „Putin a dat cuvântul unui reprezentant al conducerii Statului Major General, care literalmente, în câteva cuvinte, și-a exprimat încrederea că informațiile conținute în raport corespund planurilor Statelor Unite. Apoi, generalul a spus că trupele noastre nu mai au capabilități ofensive, iar în curând nu vor mai exista nici oportunități de apărare. Reprezentantul Armatei a rezumat astfel: «Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!».”

„Patrușev l-a întrebat: «Cum vorbiți cu comandantul suprem?!». Generalul a răspuns cu un șir de declarații noi, nu mai puțin dure”

  • „După aceea, generalul a tăcut și, din cauza șocului participanților la întâlnire, care au fost sincer uimiți de îndrăzneala sa, a urmat o pauză lungă, care a fost întreruptă de Patrușev. Acesta i-a pus întrebarea: «Cum vorbiți cu comandantul suprem?!». La care generalul a început să răspundă cu un șir de declarații noi, nu mai puțin dure. Astfel, l-au deconectat în grabă din ședință.”
  • „Putin a întrebat dacă aceasta este poziția Statului Major General și a Ministerului Apărării. A primit imediat asigurări că aceasta nu este în niciun caz poziția conducerii – nici a Marelui Stat Major, nici a Ministerului Apărării -, ci pur și simplu »un eșec al unei persoane care nu a vrut să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile eșuate de pe front.”
  • „După acel moment, ședința nu a durat mai mult de o jumătate de oră, timp în care președintele a tăcut mohorât, iar ceilalți au stors cuvinte de un optimism reținut.”
  • „Când Patrușev a trecut la discutarea situației din regiunile rusești învecinate cu Ucraina, raportând problemele din regiunea Belgorod – unde, potrivit acestuia, ca urmare a sabotajului, o parte din oraș a rămas fără energie electrică și apă -, Putin a întrerupt raportul, spunând: «La naiba… Îmi spuneți acum despre Belgorod? În general, acolo locuiesc practic doar ucraineni. Ei își udă singuri oamenii acolo. Avem probleme și fără asta deasupra capetelor noastre. Suficient». Apoi a încheiat discuția.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”