Atletism: Organizatorii Semimaratonului Bucureştiului vor suporta costurile pentru testarea participanţilor nevaccinaţi

Atletism: Organizatorii Semimaratonului Bucureştiului vor suporta costurile pentru testarea participanţilor nevaccinaţi

Organizatorul Semimaratonului Bucureşti, competiţie care va avea loc în perioada 4-5 septembrie, Bucharest Running Club, a anunţat, miercuri, că va suporta costurile pentru testarea participanţilor care nu sunt vaccinaţi anti-Covid.

"La Semimaratonul Bucureştiului vor avea acces şi persoanele nevaccinate. Bucharest Running Club va suporta costurile pentru testele rapide. La OMV Petrom Bucharest Half Marathon (4-5 septembrie), vor avea acces toţi alergătorii - atât cei vaccinaţi, cât şi cei nevaccinaţi, care fie sunt testaţi negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

După anunţul autorităţilor şi analizarea situaţiei actuale împreună cu partenerii şi factorii de decizie implicaţi în procesul de organizare, la eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:
- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate i^mpotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- certificat digital European COVID Certificat de recuperare care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

Pentru persoanele care nu deţin niciun tip de document specificat, accesul se va face numai în baza prezentării rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au înscris. Bucharest Running Club va suporta costurile necesare efectuării testelor antigen rapid pentru participanţi, iar testarea va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii.

"Le mulţumim autorităţilor naţionale pentru sprijin şi pentru permanenta comunicare. Suntem extrem de bucuroşi că îi vom putea avea la start atât pe alergătorii vaccinaţi, cât şi pe cei care fie vor putea oferi rezultatul negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală. Îi asigurăm pe alergători că măsurile de siguranţă vor fi aplicate pe toată durata desfăşurării OMV Petrom Bucharest Half Marathon, atât în perimetrul Sport Expo din Parcul Izvor, cât şi şi pe traseul curselor", a declarat preşedinta Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie