Atrocitățile Hamas continuă să iasă la iveală. Cadavre de copii și femei, găsite arse și legate

Atrocitățile Hamas continuă să iasă la iveală. Cadavre de copii și femei, găsite arse și legate

Multe familii din kibuț sunt frustrate de ritmul lent al informațiilor oferite de autorități despre morți și dispăruți.

Război în Israel FOTO Profimedia

Echipele de recuperare au scos miercuri cadavrul unei femei dintre dărâmături în Kibbutz Be'eri. Era goală, cu picioarele legate cu sârmă metalică. Unul dintre membrii echipei a declarat că în apropiere au fost găsite cadavrele a peste 20 de copii, legate între ele și arse, scrie bbc.com.

În Nir Oz, ambulanțe și dube negre stau înșiruite lângă gard. Câteva pisici se ascund printre jucării împrăștiate prin grădini și casele arse și prăbușite. Din când în când se aud explozii puternice.

Gaza se află la doar cinci kilometri distanță.

Teroriștii Hamas au atacat devreme în Nir Oz. Supraviețuitorii spun că unul din patru oameni sunt morți sau dispăruți, inclusiv un britanic, Danny Darlington.

Acesta s-a născut și a crescut în Manchester, înainte de a se muta recent în Germania, și își vizitase familia în kibbutz.

Un vecin a identificat cadavrul lui Danny în dimineața de după atac, dar familia așteaptă încă o confirmare oficială a morții acestuia.

Danny nu trebuia să se afle în acea dimineață în kibbutz. Fratele său vitreg, Lior Peri, îl aștepta în Tel Aviv cu o zi înainte, dar Danny a decis să rămână o noapte în plus.

Lior a primit un mesaj text sâmbătă dimineața, în timp ce se desfășura atacul, în care spunea: „La naiba, mare haos e în kibbutz”. „Asta a fost ultima dată când am auzit de el”, a spus Lior. „Acum încerc să ajut familia din Manchester. Ei sunt cu adevărat în întuneric”.

Tatăl lui Lior, Haim Peri, a dispărut, de asemenea, din Nir Or în timpul atacului.

Haim obișnuia să ducă copii bolnavi din Gaza la spitale israeliene. Unele dintre operele de artă pe care îi plăcea să le colecționeze încă se mai află printre resturile împrăștiate prin casă și grădină.

Haim și soția sa, Osnat, se ascundeau în camera lor de siguranță atunci când atacatorii Hamas au pătruns prima dată în casă. Ușa de la camera de siguranță a rezistat, dar atacatorii s-au întors cu întăriri.

De data aceasta, spune Lior, Haim i-a spus soției sale să se ascundă în spatele canapelei din camera de siguranță, apoi a deschis ușa și s-a predat.

Soția lui încă se ascundea când un al doilea grup a dat buzna. Au răscolit casa. Ușa de la camera de siguranță era încă deschisă, dar era întuneric înăuntru și nu s-au deranjat să se uite.

Haim a fost acum trecut oficial pe lista ostaticilor.

Multe familii de aici sunt frustrate de ritmul lent al informațiilor despre morți și dispăruți.

Între timp, în mai multe corturi militare se aduc saci cu cadavre. Medicii spun că aproximativ 1.000 de trupuri au fost aduse acolo. Căpitanul Maayan spune că toate cadavrele au urme ale torturii și abuzuri, tăieturi, împușcături. E un masacru, spune ofițerul. A fost nevoie de nouă ore pentru ca armata să ajungă în Nir Oz.

Cu sute de mii de soldați amplasați acum de-a lungul graniței, Israelul are în vedere următoarea etapă a acestui război - o operațiune ofensivă majoră în interiorul Gaza, cu scopul de a distruge Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?