Au ajuns pe fundul sacului?/Rusia scoate din depozite avioane MiG-29 uzate tehnic pentru a le arunca în luptă în Ucraina

Au ajuns pe fundul sacului?/Rusia scoate din depozite avioane MiG-29 uzate tehnic pentru a le arunca în luptă în Ucraina

Federația Rusă scoate din depozite mai multe avioane MiG-29 „uitate” în baze militare ca urmare a degradării tehnice și morale.

Potrivit Mil.in.ua , care a publicat imagini din satelit ale unor baze militare rusești, anunță că pe data de 15 octombrie 2022 Federația Rusă a scos din depozite și a reactivat mai multe avioane MiG-29 într-o bază militară din orașul Millerovo.

Potrivit sursei citate, aceste avioane se aflau la baza Aeriană din Millerovo, regiunea Rostov, de o perioadă îndelungată de timp, perioada în care nu au mai fost operate.

În fond baza aeriană cu pricina nu a mai fost funcțională din 2009, până în 2014. Atunci, Regimentul 31 Aviație de Luptă al Federației Ruse a fost reînființat.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS), în 2021 Federația Rusă avea active 87 de avioane de tip MiG-29 în diferite versiune. Avioanele se află sub comanda Forțelor Aeriene și a Aviației Navală a Rusiei.

Rusia urmărește înlocuirea MiG-29 cu Su-35, dar se pare că pierderile suferite în Ucraina au dat puțin peste cap planurile ruse, iar MiG-29 au fost reactivate în unele regiuni.

Avioane de vânătoare MiG-29 în versiunea SMT, care nu au mai fost operate de ani de zile, au fost scoase din depozit și reactivate și în regiunea Kursk. Această versiunea a fost dezvoltată de ruși în 1997.

2. Avioane Mi... (rusia-mig-29_04555900.jpg)

Avioane MiG-29SMT, scoase din depozit într-o bază Aeriană din Kursk, Rusia. Imagine prin satelit via Mil.in.ua

Cele mai multe echipamente militare sovietice au fost scoase de la „naftalină” pentru Forțele Terestre, inclusiv bătrânele T-62

Marea masă a tehnicii militare pierdute în cele aproape 8 luni de război aparține însă Forțelor Terestre, fapt pentru care rușii s-au văzut nevoiți să apeleze la stocurile tehnicii sovietice.

Începând din luna mai a acestui an ca urmare a tehnicii militare pierdute, Federația Rusă a „scos de la naftalină” bătrânele tancuri sovietice de tip T-62M pe care le-a transferat pe frontul din Ucraina.

Aceste tancuri au în medie o vechime de aproximativ 50 de ani, iar vârsta militarilor care ştiu să le opereze la o capacitate cât mai eficientă trebuie să fie de cel puţin 60 de ani. Tancurile T-62 nu dispun de telemetru cu laser și nici de un sistem de control al focului funcțional. De aceea, cei care folosesc acum aceste tancuri sunt mecanici-șoferi recalificaţi în grabă de pe tancurile T-72 și T-64.

Se estimează că Rusia deține în prezent aproximativ 300 de unități de T-62M pe care le-a modernizat.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…