Au cheltuit doar pe căpșuni 2 milioane de lire, într-o vară

Au cheltuit doar pe căpșuni 2 milioane de lire, într-o vară

Înțelegerea financiară după divorțul dintre conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, și fosta sa soție, prințesa Haya, a scos la iveală ceea ce judecătorii au numit „un standard de viață cu adevărat opulent, fără precedent, de care s-au bucurat părțile”, scrie The Guardian . Cuplul a cheltuit 2 milioane de lire sterline pe căpșuni într-o vară, iar copiii aveau o alocație de 10 milioane de lire pe an.

Înainte de separare, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum îi dădea soției sale 83 de milioane de lire pe an pentru cheltuieli gospodărești, plus o alocație de 9 milioane de lire pe an pentru cheltuielile ei personale, potrivit unei instanțe din Marea Britanie, care a judecat cauza.

Copiii lor, Jalila, acum în vârstă de 14 ani, și Zayed, 9 ani, aveau o alocație anuală de aproximativ 10 milioane de lire pe an fiecare, precum și acces la o flotă de avioane deținute de șeic, printre care și un Boeing 747 customizat, elicoptere, un iaht de peste 300 de milioane de lire și proprietăți luxoase de alte sute de milioane de lire. Copiii și mama lor aveau la dispoziție un personal format din circa 80 de angajați.

Într-o vară, în timpul căsătoriei lor, prințesa Haya și șeicul Mohammed au cheltuit 2 milioane de lire pe căpșuni, potrivit instanței.

În total, instanța britanică a decis ca șeicul Dubaiului să-i plătească fostei sale soții și celor doi copii o înțelegere de divorț care ar putea depăși 500 de milioane de lire sterline, cea mai mare acordată vreodată de o instanță britanică.

Prințesa Haya a fugit în 2019, împreună cu cei doi copii, în Marea Britanie, potrivit The Guardian. Instanța britanică a decis că șeicul Mohammed reprezintă „principala ameninare la adresa lor”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo