Au fost arestați doi albanezi care i-au furnizat atacatorului de la Nisa pistolul găsit în cabina camionului

Au fost arestați doi albanezi care i-au furnizat atacatorului de la Nisa pistolul găsit în cabina camionului

Doi albanezi arestați duminică de autoritățile franceze i-au furnizat atacatorului de la Nisa pistolul de calibrul 7,65 mm pe care acesta îl avea în cabina camionului cu care a pătruns joi seară în mulțimea de pe Promenade des Anglais, ucigând 84 de persoane și rănind peste 200, transmite agenția EFE.

Teroristul francez de origine tunisiană, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a tras cu acest pistol asupra polițiștilor în timp ce se afla la volanul camionului de 19 tone, el fiind în final ucis de poliție.

Potrivit postului iTélé, Bouhlel nu s-a aflat în contact direct cu cei doi albanezi, ci a folosit un intermediar, care de asemenea este arestat în prezent.

Conform aceleiași surse acestui intermediar i-ar fi fost destinat un mesaj SMS trimis de atacator cu numai 18 minute înainte să pătrundă cu camionul în mulțimea ce asista la spectacolul de artificii prilejuit de Ziua Națională a Franței, mesaj prin care Bouhlel cerea mai multe arme.

'Adu mai multe arme, adu de la 5 la C' — este conținutul acelui SMS, pe care poliția încă nu a reușit să-l interpreteze. Se investighează și un alt mesaj, în care Bouhlel spune că are 'material', dar încă nu a fost identificat destinatarul acestuia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...