Au fost raportate primele victime, după exploziile puternice de la baza militară din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

Au fost raportate primele victime, după exploziile puternice de la baza militară din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

„Mai multe elemente de muniţii pentru aviaţie au explodat într-un depozit al aerodromului militar din Saki, în apropierea localităţii Novofiodorovka”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Depozitul nu a fost ţinta niciunui atac sau bombardament, a mai afirmat Ministerul rus al Apărării, însă fără a menţiona ce a cauzat detonarea muniţiei.

Totodată, Ministerul a asigurat iniţial că nu există victime în urmă exploziilor, însă guvernatorul rus al Crimeii, Serghei Aksionov, a anunţat un deces. În aceeaşi ordine de idei, ministrul Sănătăţii din Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat că cinci persoane sunt rănite, printre care şi un copil.

Conform autorităţilor locale, din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane.

Partea ucraineană nu făcut comentarii, pentru moment, cu privire la aceste explozii.

Peninsula Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014, a fost până în acest moment ferită de atacuri în războiul declanşat de Rusia în Ucraina în luna februarie.

Aeronave de atac ruseşti decolează aproape în fiecare zi din Crimeea pentru a ataca ţinte în Ucraina, iar mai multe zone ale peninsulei se află în raza de acţiune a dronelor şi a lansatoarelor multiple de rachete ale forţelor armate ale Ucrainei.

În ciuda faptului că în Ucraina este război, Crimeea rămâne o destinaţie turistică pentru cetăţenii ruşi.

„Turiştii nu sunt în pericol. Vă rugăm să vă păstraţi calmul!”, a îndemnat deputatul rus ales în Crimeea, Aleksei Cerniak.

„Au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii infrastructurilor şi a populaţiei”, a afirmat Serghei Aksionov.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina