AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

Profesorul Ioan Cordoș înapoiază după trei luni plicul cu bani primit de la un aparținător, dezvăluie Curentul .

Astăzi vă prezentăm cazul profesorului Ioan Cordoș, Președintele Comisiei de chirurgie toracică din România deși nu are și această specialitate obținută, detalii AICI , care returnează mita primită așa cum puteți asculta mai jos.

Un pacient de 50 de ani, cadru militar, a fost operat de profesorul Ioan Cordoș la Spitalul „Marius Nasta” însă ofițerul a murit la o zi după operație.

După trei luni de la deces, soția ofițerului a venit la cabinetul din spital al profesorului Cordoș să discute cu acesta și să înțeleagă ce s-a întâmplat cu soțul ei care a venit la operație conducând mașina și a fost luat în sicriu.

Primul lucru pe care are grijă să-l facă profesorul Cordoș este să-i înapoieze femeii plicul cu banii pe care îl păstrase în birou însă aceasta refuză:

Soția pacientului decedat: Bună dimineața

Prof. Cordoș: Sărut-mâna, luați loc. Îmi pare rău că n-am apucat să vorbim înainte de tragicul eveniment și toate s-au precipitat așa. Din păcate soluția care-am ales-o nu a dat rezultat. Nu dădea rezultat atunci nimic. Adică s-ar fi întâmplat același lucru. Am stat de vorbă și cu alții ce-ar fi putut face. Nimeni n-a avut nicio idee în plus ca să sărim momentul cu pricina. Din păcate, n-am putut să trecem mai departe, lăsând un pacient în aceeași situație. De-aia pot să vă exprim regretul și condoleanțe în același timp și am aici un plic pe care am vrut să vi-l dau înapoi pentru că; sper că n-a umblat nimeni la el că l-am avut aicia în dulapul meu.

Soția pacientului decedat: Ce plic domnul doctor?

Prof. Cordoș: Haideți nu mă faceți să mă simt mai rău decât mă simt…

Soția pacientului decedat: Nu, nu am nevoie! N-am venit pentru bani. Nu am venit pentru banii pe care vi i-am dat. M-ați înțeles?

Prof. Cordoș: V-am înțeles. Sunt convins de asta.

Soția pacientului decedat: Sub nicio formă nu am venit pentru lucrul ăsta. Doamne ferește! Ăștia sunt banii dumneavoastră pe care vi i-am dat.

Prof. Cordoș: Nu, nu, deci ascultați-mă aicea. Nu mă faceți să mă simt mai rău decât mă simt. Eu sunt un tip care, cum să zic, am o chestie de asta, de relaționare cu pacientul și n-aș vrea alte necazuri în altă parte. Ăsta sunt eu. Îmi vine să mă-mpușc câteodată, nu știu cum să zic, din cauza faptului că n-am reușit să fac mai mult și că a ieșit prost.

Soția pacientului decedat: N-am venit pentru bani. Domnul doctor eu atunci v-am dat cu dragă inimă, v-am dat pentru că a fost plăcerea mea și am zis că totul o să fie bine.

Prof. Cordoș: Sigur că totul trebuia să fie bine.

Soția pacientului decedat: Explicați-mi și mie că de trei luni de zile eu nu reușesc să-mi revin.

Înregistrarea audio AICI

După acest preambul al discuției, soția pacientului încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat și de ce soțul ei a trebuit operat de două ori și nu o dată și de ce a decedat la o zi după a doua operație. Profesorul îi descrie cum a decurs operația și îi explică femeii îndurerate că deși suntem în secolul XXI nu știm totul despre natura umană, ba chiar îi spune acesteia că poate că el, Cordoș, este „singurul om cinstit din țara asta”.

După 20 de minute de explicații, pe care nu le vom publica aici din motive lesne de înțeles, profesorul Cordoș revine din nou la plicul cu bani și insistă ca femeia să ia mita înapoi:

Prof. Cordoș: Eu îl aveam acolo.

Soția pacientului decedat: Nu domnule doctor, eu v-am spus: vi i-am dat,

Prof. Cordoș: Auziți nu mă faceți sî mă simt mai rău decât mă simt. Deci și-așa mă simt rău.

Soția pacientului decedat: Nu am venit pentru asta domnule doctor, nu am venit să-mi dați banii înapoi.

Prof. Cordoș: Știu, știu precis.

Soția pacientului decedat: Mă credeți că nu am venit,

Prof. Cordoș: Am înțeles. Dar luați-i fără niciun fel de, nu că sunt eu mai liniștit, Doamne ferește, că n-o să ne liniștim nicicum.

Înregistrarea audio AICI

Ca final de articol subliniem două lucruri: nu toți medicii iau mită, iar cei care o fac trebuie demascați.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro