AUDIO Soldați ruși înregistrați plângând când li se ordonă „trageți în tot ce mișcă!”/Armata rusă din Ucraina este în "completă dezordine".

AUDIO Soldați ruși înregistrați plângând când li se ordonă „trageți în tot ce mișcă!”/Armata rusă din Ucraina este în "completă dezordine".

Soldații ruși care iau parte la invazia Ucrainei sunt în „completă dezordine”, potrivit înregistrărilor vocale obținute de o companie britanică de informații.

Mesajele radio interceptate indică faptul că trupele refuză să se supună ordinelor comandamentului central de a bombarda orașele ucrainene și se plâng că rămân fără provizii de alimente și combustibil.

Înregistrările se numără printre cele aproximativ 24 de ore de material obținut de firma de informații ShadowBreak de la începutul invaziei Ucrainei săptămâna trecută.

Înregistrările înglobează inclusiv fragmente cu soldați care plâng în timp ce li se ordonă "trageți în tot ce mișcă!", arată New York Times, citând un oficial din Pentagon. Publicația mai scrie că acești soldați își sabotează vehiculele militare pentru a evita luptele.

Înregistrarea audio a unor convorbiri în care soldații ruși plâng, în linkul de mai jos:

Oficialul de la Pentagon a mai declarat pentru New York Times că un număr semnificativ de soldați ruși sunt tineri nepregătiți pentru un război la scară largă. Ei suferă, de asemenea, de moralul scăzut și lipsa de resurse, inclusiv alimente și combustibil, a mai spus oficialul.

Evaluarea se bazează, într-o mare măsură, pe declarațiile date de soldații ruși capturați. Dabandada din rândul soldaților este motivul pentru care convoiul de tancuri și vehicule blindate din apropierea Kievului, lung de peste 50 de kilometri, se târâie înspre destinație în ultimele câteva zile, se mai arată în raport, prezentat pe larg de publicația Daily Mail .

La sesiunea Adunării Generale a ONU de miercuri, ambasadorul Ucrainei Sergiy Kyslytsya a citit un mesaj, despre care susține că a fost trimis de un soldat ruși mamei sale chiar înainte de a fi ucis în Ucraina.

"Mamă, sunt în Ucraina. Mi-e teamă", a spus Kyslytsya, citind mesajul. "Ei ne numesc fasciști. Mamă, mi-e atât de greu!"

Ținând în sus imaginile mesajelor text, Kyslytsya a adăugat: „S-a întâmplat cu câteva momente înainte de a fi ucis. Gândiți-vă la amploarea acestei tragedii”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”