AUR cere respingerea proiectului privind comunicaţiile electronice; se opune interceptării conversaţiilor private din online

AUR cere respingerea proiectului privind comunicaţiile electronice; se opune interceptării conversaţiilor private din online

Alianţa pentru Unirea Românilor cere senatorilor să nu voteze proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice în sensul permiterii interceptării conversaţiilor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal.

"Alianţa pentru Unirea Românilor, singurul partid care a votat împotriva interceptării conversaţiilor de pe Whatsapp, Telegram şi Signal, cere senatorilor să nu voteze proiectul de lege promovat de Florin Cîţu", se arată într-un comunicat de presă al partidului transmis vineri AGERPRES.

"Guvernul Cîţu a adoptat, cu trei zile înainte de a fi demis de Parlament, un proiect de lege în care a fost introdus pe şest un articol ce lărgeşte în mod nejustificat interceptările electronice. Atât a putut marele liberal Florin Cîţu, ajuns astăzi în dizgraţia tuturor: ziua ca hoţii, a dat un ultim atac la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. AUR a votat împotriva acestui proiect la Camera Deputaţilor şi va fi consecvent la Senat. Cerem o dezbatere publică serioasă pe acest subiect, cu implicarea tuturor specialiştilor din societatea civilă", a declarat copreşedintele AUR George Simion.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a făcut un apel la senatori să respingă acest proiect pe care îl califică drept "nefast".

"Suntem singurul partid politic din afara sistemului şi asta se vede şi în felul în care a fost votat proiectul de lege în prima Cameră sesizată. Facem însă o încercare - un apel la conştiinţa tuturor senatorilor, pentru a respinge acest proiect nefast. Să nu ne întoarcem la practicile statului totalitar din perioada comunistă. Nu vrem să redevenim o naţiune supravegheată de securişti! AUR îşi propune să consolideze standardele democratice, nu să le coboare", a afirmat Târziu.

Marţi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice şi pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice a fost adoptat cu 256 de voturi "pentru", 34 "împotrivă" şi şapte abţineri, de Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată. Proiectul va merge la Senat care este for decizional.

Potrivit raportului comisiilor parlamentare de specialitate, proiectul de lege are ca obiect de reglementare asigurarea transpunerii în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2018/1972 a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 decembrie 2018 de instituire a Codului european al comunicaţiilor electronice, act legislativ prin care au fost reţinute într-un singur document toate directivele din domeniul comunicaţiilor electronice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...