Aurel Coltor (revoluţionar): Nu ne-am gândit că, după 29 de ani, să fim în situaţia politică actuală a României

Revoluţionarii clujeni au organizat, vineri, un marş pentru comemorarea Revoluţiei din 1989, ocazie cu care preşedintele Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei Cluj, Aurel Coltor, s-a arătat nemulţumit de situaţia actuală din România.

"În 21 decembrie comemorăm 29 de ani de la Revoluţia din 1989 din Cluj-Napoca. Am schimbat un regim, cel comunist, cu cel capitalist. Ne bucurăm că, datorită jertfelor din 1989, am câştigat drepturi fundamentale, tinerii se pot deplasa în Europa, dar nu ne-am gândit că, după 29 de ani, să fim în situaţia politică actuală a României. La Revoluţie ne-am dorit o ţară democratică, cum erau cele din Occident, ca România să progreseze spre o democraţie reală, dar ne pare rău că mergem spre mai rău. Este foarte complicat şi nu am înţeles ce vor să facă cei care sunt acum la conducere, să ne aducă înainte de 1989? Atunci aşa era, un om care conducea totul, aşa se vrea şi acum? Nu este în regulă! Cei care au preluat puterea nu au făcut-o pentru naţie, ci pentru ei şi partidul lor. Nu facem politică, dar ne doare sufletul", a declarat Aurel Coltor, acesta fiind rănit la picior pe 21 decembrie 1989, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Aproximativ 20 de revoluţionari de la cele cinci organizaţii de profil din Cluj-Napoca au participat, vineri, la un marş de comemorare a Revoluţiei din 1989, când, la Cluj, au murit 26 de persoane şi 65 au fost rănite.

Cu ocazia marşului, la Monumentul Stâlpi Împuşcaţi a avut loc o slujbă religioasă şi depuneri de coroane de flori. AGERPRES/(A - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Nona Jalbă, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară