Aurescu, în conferinţa cu Kuleba: „Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt sigur că îl va câştiga”. Ministrul ucrainean, aprecieri pentru români

Aurescu, în conferinţa cu Kuleba: „Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt sigur că îl va câştiga”. Ministrul ucrainean, aprecieri pentru români

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, în conferinţa comună cu Dmytro Kuleba, liderul diplomaţiei de la Kiev, că România e convinsă că Ucraina va învinge în războiul început de Rusia. Reprezentantul Ucrainei a făcut mai multe aprecieri la adresa statului român şi la adresa celor care i-au sprijinit compatrioţii săi, fugiţi din calea conflictului militar.

„Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt sigur că îl va câştiga. Apoi va fi procesul de reconstrucţie. Îl asigur pe colegul meu că România e gata să fie parte a acestui efort susţinut reconstrucţie”, a declarat Bogdan Aurescu, în conferinţa de presă comună cu ministrul de Externe al Ucrainei.

Aurescu a subliniat că România va sprijini Ucraina în candidatura sa pentru statutul de membru al UE: „Reiterez sprijinul puternic al Rom pentru aspiraţiile europene ale Ucrainei. Ştim din propria experienţă că parcursul pt aderare e unul complicat care presupune reforme”, a punctat ministrul de Externe al României.

„Am discutat despre deschidirea ambasadei României la Kiev. Am informat despre decizia luată. La momentul când am anunţat erau opt misiuni ale statelor membre ale UE redeschise la Kiev”, a completat Aurescu.

Dmytro Kuleba a avut cuvinte de apreciere faţă de atitudinea statului român şi a cetăţenilor români care au sprijinit în diverse moduri pe cei refugiaţi din calea războiului: „E încă un exemplu a prieteniei sincere pe care o avem”, a subliniat liderul diplomaţiei de la Kiev.

„Aş vrea să mulţumesc Guvernului României pentru primirea refugiaţilor ucraineni. Aceştia puteau fi victimele războiului, iar faptul că i-aţi primit în ţara dumneavoastră le-a salvat vieţile. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii ucraineni să se întoarcă acasă, dar să fim obiectivi şi să recunoaştem faptul că mulţi dintre ei vor rămâne în România, dar vă asigur că vor deveni membri valoroşi ai comunităţilor dumneavoastră”, a mai afirmat Kuleba.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…